Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

The mountains are calling: liefde voor de bergen

The mountains are calling: liefde voor de bergen

Terwijl ik dit typ, zijn wij aan de laatste dagen van onze vakantie in Oostenrijk begonnen. Boehoe! Twee weken lang hebben we genoten van het prachtige landschap, de verse broodjes aan de deur en de talloze bergwandelingen. Voor zover het je nog niet duidelijk was, wij hebben een liefde voor de bergen. En die liefde komt niet uit het niets…

Volg je Pukster al op Instagram? Dan heb je de afgelopen twee weken een beetje kunnen meegenieten van de omgeving via foto’s en stories. 

The mountains are calling: liefde voor de bergen

Al zolang ik besta kom ik in de bergen. Sterker nog, er is zelfs bewijs in de vorm van een dia (ja mensen, zo oud ben ik) waarop te zien is dat ik een schone luier krijg in de sneeuw. Kortom, mijn ouders kwamen ook maar wat graag in Oostenrijk. Zowel in de zomer als in de winter. Later toen ze met pensioen waren, verschoof het naar het voor- en najaar want lekker rustig onderweg en op locatie.

Later ging ik met vriendinnen richting de bergen om te skien en nog weer later met de man. Toen grote broer geboren was, was er geen haar op mijn hoofd die er aan dacht om een jaartje over te slaan. Dus hing hij met elf weken in een babydrager op mijn buik, inclusief zonnebrilletje tegen de felle zon en sneeuw, en sliep hij heerlijk terwijl ik rond wandelde. En toen kleine broer geboren was, herhaalde dit scenario zich; hij ging mee toen hij 13 weken oud was.

Liefde voor de bergen: in de winter

De winter is het helemaal wat betreft de skimogelijkheden die de bergen bieden. Dat lukt nu eenmaal niet in ons platte Nederland. Als kind kwamen we jarenlang standaard in het hetzelfde dorp, Schwarzenberg, en verbleven we bij de familie Metzler. Later werd dat de familie Keil in Saalbach. Met een vriendin ben ik een keer gaan skiën in Italië en toen ik de man leerde kennen, kozen we jarenlang voor Frankrijk. We kwamen meerdere malen in La Plagne, maar ook Les Acs, Tignes, Chamonix en Jou de Loupe hebben we afgevinkt. Toen grote broer eenmaal aan skiles toe was, kozen we toch weer voor Oostenrijk omdat de taalbarrière daar net iets kleiner is dan in Frankrijk. Grote broer skiet inmiddels met ons mee en als kleine broer straks aansluit zou het zomaar weer eens Frankrijk kunnen worden.

Liefde voor de bergen: in de zomer

Hoewel we echt wel regelmatig andere zomerbestemmingen hebben aangedaan, komen we toch ook vaak in de zomer weer naar de bergen. Het is er gewoon zo mooi. Prachtige wandelingen maken we, ook met de broers die zich prima vermaken. Het vooroordeel dat het weer in Oostenrijk niet zomers genoeg is, kan ik grotendeels ontkennen. We hebben voldoende hete vakantiedagen meegemaakt. En ja, ook wel eens slechte dagen. Door de hoogte zijn die dan inderdaad vaak wel gelijk echt slecht in de zin van lage temperaturen. Maar dat is ook precies de reden dat we altijd zorgen voor comfortabele accommodaties, zodat we op zo’n dag een heerlijk dagje binnen relaxen.

Een ander fijn aspect van de zomervakantie in de bergen is voor ons dat het uitnodigt om lekker actief bezig te zijn. De meeste dorpen ademen dat ook uit; overal kun je mountainbikes huren en van talloze bergsporten proeven. En als we een dagje geen zin hebben in inspanning, dan ploffen we lekker bij een zwembad of in de tuin neer met een boek.

Afijn, onze vakantie loopt op zijn eind. Met het nodige Oostenrijkse food gaan we weer richting huis en aftellen naar de volgende vakantie in de bergen: de wintersport. Heb jij ook een liefde voor de bergen? Let me know!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord