Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #16 foto

All you can read #16: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Soms gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door maar vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt leest ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #16?

All you can read #16

Verslingerd | Lisette Jonkman

Want als je deel 1 hebt gelezen, volgt deel 2 uiteraard vlot. Lucy krijgt het nodige voor haar kiezen dit keer. Van een vriendje dat op tournee gaat met een knappe dame, een huisgenoot die voor de tweede keer ernstig ziek wordt tot een zusje dat pittig pubert en haar moeder die werkloos wordt…

Lisette Jonkman is terug! Verslingerd is net als Verkikkerd een heerlijke feelgood roman over beautyblogger Lucy, vol met nerds, humor en een goede doses romantiek. Het studentenleven gaat niet altijd over rozen en zo ook niet Lucy en Kikkers relatie. Hij gaat een duet opnemen met de beroemde zangeres Laura, maar is haar interesse puur zakelijk of speelt er meer? Ondertussen kampt Lucy ook nog met een lichte social media-verslaving en begint haar populaire beautyblog steeds meer haar aandacht op te eisen. Om de chaos compleet te maken komen haar vrienden en familie ook nog eens met al hun problemen bij haar aankloppen. Ze weet dat het hoog tijd is om prioriteiten te stellen. Maar dan is de vraag, wat is er nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?

De geheime bed & breakfast | Federica Brunini

Over de geheime en anders-dan-anders B&B van Tamara en Dana en hun vijf gasten die op uitnodiging zijn gearriveerd. Tien dagen blijven ze om af te rekenen met issues, nieuwe dromen te ontdekken én om de vakantie af te ronden door feest te vieren. En dat allemaal op een prachtig eiland.

De vriendinnen Tamara en Dana runnen een zeer speciale B&B op een beeldschoon eiland in de Middellandse zee. De idyllische plek staat niet in de reisgidsen, heeft geen website, er kunnen maar vijf mensen verblijven en de enige manier om je reservering te bevestigen is door het tonen van een handgeschreven brief. Eva, Jonas, Olivia, Lisa en Lara zijn de vijf gelukkigen die de reis mogen maken. Ieder van hen heeft een eigen verhaal, een eigen wens en natuurlijk een eigen verleden… Kan deze unieke vakantie hun leven voorgoed veranderen? De geheime bed & breakfast is een heerlijke mix van mysterie en ontspanning, inspiratie en romantiek. Na het lezen hoop ook jij dat die ene brief op je deurmat valt…

Winter in Schotland | Sarah Morgan

Wat een heerlijk boek over drie zussen en hun (adoptie) ouders die eindelijk weer eens samenkomen met kerst in het familiehuis in Schotland. Hooggespannen verwachtingen en een turbulent verleden, zorgen voor de nodige stress bij alle gezinsleden. Zou het uiteindelijk toch die kerst worden waar ze allemaal op hopen? Perfect om te lezen rond de kerstdagen of als je, zoals ik, tijdens de zomerse hitte in gedachten afreist naar met sneeuw beklede bergen.

Emotioneel, heerlijk meeslepend en sprankelend. Workaholic Hannah weet dat ze onmogelijk de rest van haar leven vakanties met haar familie kan vermijden. Alleen heeft ze naast hun hooggespannen verwachtingen nu ook stress vanwege het grote geheim dat ze sinds kort met zich meedraagt. Huismoeder Beth zit in een persoonlijke crisis. Het enige wat zij van kerst verwacht is tijd om te besluiten of ze weer aan het werk zal gaan. De bedoeling was echter dat haar familie voor ontspanning zou zorgen, en niet het tegendeel! Posy vraagt zich af of ze wel haar ‘beste leven’ leidt, maar durft niet te veranderen uit loyaliteit jegens haar ouders. Tot haar nieuwe buurman Luke de rust komt verstoren… In de koude Schotse Hooglanden droomt Suzanne McBride van de perfecte kerst met haar drie totaal verschillende dochters. Maar zullen ze een hele vakantie met elkaar overleven? Suzanne zal moeten vertrouwen op de kracht van familiebanden om haar dochters weer bij elkaar te krijgen.

Het begint met een nacht | Kelly Moran

En dat was het derde en laatste deel van deze fijne serie. Hoewel het verloop te voorspellen is na de eerdere boeken, blijft het lekker weglezen. Dit keer is de laatste broer, Drake, aan de beurt voor de liefde. Maar ook nu gaat dat niet zonder slag of stoot…

Na de dood van zijn vrouw voelde dierenarts Drake O’Grady zich jarenlang verslagen. Alleen dankzij Zoe, de beste vriendin van zijn vrouw, heeft hij zich erdoorheen kunnen slaan. Maar in de afgelopen zes maanden is er iets veranderd. Drake voelt alsof hij weer echt begint te leven, opnieuw kan lachen, dingen bewuster waarneemt. Dingen zoals Zoe’s lippen als ze lacht. Hoe ze beweegt ze als ze danst. En hoe hij plotseling uitkijkt naar elke woordenwisseling met haar…

Knetterverliefd | Vannessa Thuyns

Over Caro die door haar vriend op uitermate lompe wijze wordt gedumpt en waardoor ze snel andere woonruimte nodig heeft. Ze belandt in een dorp waar iedereen elkaar kent en onaangekondigd naar binnen wandelt. Terwijl ze probeert uit te zoeken hoe het nu verder moet, gebeuren er de nodige vreemde dingen. Met de steun van haar vriendinnen komt er uiteindelijk licht aan het eind van de tunnel. Vermakelijk maar niet heel boeiend en dusdanig dun dat ik het in een avond uitgelezen heb.

De 29-jarige Caro wordt harteloos gedumpt door haar arrogante vriend. Haar beste vriendinnen verklaren haar voor gek als ze het hippe Amsterdam ontvlucht om een bouwvallig huisje in een dorp te huren. Caro’s nieuwe woonplek blijkt echter allesbehalve ontspanning te bieden dankzij de aanwezigheid van een dorpsgek, een sexy huisbaas, zeer bemoeizuchtige buren, een wraakzuchtige ex, een criminele bende en een aantrekkelijke huisarts. Zal het Caro lukken om vanaf deze plek haar leven weer op orde te krijgen?

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate links.)

2 Comments

 • avdmoatboer@hotmail.com'

  Esmé van Rijn

  30 augustus 2020 at 12:43

  Vier van de vijf boeken die ik tot nu toe in augustus las zijn:
  Zo goed als nieuw – Petra Vollinga
  Zomer in het Duincafé – Debbie Johnson
  Quarantaine – Wim Daniëls
  De laatste brief – Rebecca Yarros

  Alle vier echt de moeite waard, vond ik! De eerste twee zelfs in mijn top 3 van dit jaar, tot nu toe. En Quarantaine vond ik een zeer interessant gegeven in deze tijd, en dan in romanvorm. Complimenten aan Wim Daniëls voor dit boek.

  Beantwoorden

Geef een reactie