Dat je ineens een ingeving hebt en een aantal ingrediënten bij elkaar gooit… het resultaat was verrassend geslaagd. En natuurlijk deel ik mijn ‘ingeving’ met je in de vorm van dit recept voor havermoutrepen met blauwe bessen. Een prima en verantwoord tussendoortje voor de lekkere trek. Perfect ook voor de 10-uurtjes van de kids op school of voor jezelf op kantoor.
Ik gebruikte in dit recept blauwe bessen uit de diepvries. Als je dat ook van plan bent laat ze dan vooral niet ontdooien maar haal ze pas op het laatste moment uit de vriezer om door je beslag te mengen. Niet zo’n fan van blauwe bessen? Frambozen of bramen leveren ook vast een prima resultaat. Gewoon lekker testen zeg ik.
Ingrediënten van deze havermoutrepen met blauwe bessen
150 gram havermout
2 eieren
50 ml honing
zakje vanillesuiker
klein snufje zout
twee handjes rozijnen
twee handjes blauwe bessen (vers of diepvries)
150-200 ml havermelk
Bereiding van deze havermoutrepen met blauwe bessen
1. Verwarm de oven voor op 180 grad.
2. Bekleed een vierkante vorm met bakpapier.
3. Doe de havermout, eieren, honing, vanillesuiker en een klein snufje zout in een beslagkom en meng goed door elkaar.
4. Voeg dan scheutje voor scheutje havermelk toe en roer steeds goed door. Net zolang tot je een smeuïg dik beslag in de kom hebt.
5. Voeg dan de rozijnen en blauwe bessen toe en meng kort nog even door elkaar.
6. Verdeel het beslag over de met bakpapier beklede bakvorm en schuif dan in het midden van de oven.
7. Na zo’n 25-30 minuten zijn de havermoutrepen klaar.
8. Til de ‘koek’ met bakpapier voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
9. Snijd er tot slot repen of vierkanten van en je verantwoorde tussendoortje is klaar.
Succes met het maken van deze verantwoorde havermouterepen met blauwe bessen. Laat je weten of je ze geslaagd vindt?