Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Snelle kipstoof in mosterdsaus
snelle kipstoof in mosterdsaus

Snelle kipstoof in mosterdsaus

Aardappelen, groenten, vlees maar dan in een stoofpotje. Hoewel het bij stoven vaak om een lange bereidingstijd gaat, is deze kipstoof in mosterdsaus super snel klaar. En super lekker ook! Ideaal dus weer voor een drukke doordeweekse dag. Snel, voedzaam en lekker: wat wil je nog meer…

Stoofpot is een gerecht dat gedurende lange tijd gaargestoofd wordt. Stoofpotten worden klaargemaakt door een gerecht gedurende lange tijd op een lage temperatuur te garen. Traditioneel bestaan stoofpotten uit de taaie stukken vlees/vis en/of taaie groenten die een lange kooktijd vergen. Tegenwoordig wordt de lange kooktijd vaak verkort door gebruik te maken van een snelkookpan. De smaak van een stoofpot wordt intenser naarmate het gerecht langer bijgehouden wordt, om die reden wordt vaak geadviseerd om stoofpotten reeds een dag van tevoren te maken. Stoofpotten worden klaargemaakt met een beetje water, voornamelijk om aanbranden tegen te gaan, en kunnen rustig een korte tot halflange tijd alleen gelaten worden. (Bron: Wikipedia)

Ingrediënten van deze kipstoof:

600 gram kippendij (in reepjes)
600 gram mini krieltjes
200 gram fijn gesneden prei
300 gram gesneden snijbonen
1 grote ui, gesnipperd
125 gram crème fraîche
500 ml warme kippenbouillon (van een blokje)
3 eetlepels grove mosterd
peper
zout
olijfolie

Bereiding van deze kipstoof:

1. Verhit wat olie in een hapjespan en bak de ui en kip op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

2. Voeg de krieltjes, prei, snijbonen, crème fraîche, bouillon, mosterd en peper en zout naar smaak toe.

3. Roer even goed door en laat met de deksel op de pan op middelhoog vuur zo’n 12 minuten stoven.

4. Verdeel de kipstoof over 4 diepe borden en serveer. Eet lekker!

Deze snelle kipstoof komt hier vanaf nu in ieder geval regelmatig op tafel. Ga jij dit recept ook proberen? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord