Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Klootzak-proof kookboek foto

Het klootzak-proof kookboek | Job & Perry

Kijk je graag naar 24Kitchen? Ik vind het heerlijk rustgevend soms én je doet er uiteraard de nodige kook-inspiratie op. Job & Perry zijn ook van de 24Kitchen-club en hebben een boek uitgebracht: een Klootzak-proof kookboek. Het werd laatst bezorgd om te reviewen en die review is uiteraard precies wat je nu leest. 

Een klootzak-proof kookboek met meer dan 50 recepten voor klassiekers uit de Rotterdamse wereldkeuken zoals Job en Perry ze het liefst maken: zo simpel mogelijk en met niet te veel ingrediënten. Gewoon, voor iedereen dus. Je hoeft alleen af en toe naar de toko, that’s it. Van Surinaamse broodjes tot aan cacio e pepe en soto ayam. En van gevangeniscake tot aan vissticks  met remouladesaus en risotto nero om indruk te maken op je toekomstige ex. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van een klootzak-proof kookboek

klootzak-proof kookboek omslagHet Klootzak-proof kookboek telt 192 pagina’s en meer dan 50 recepten. Na een inhoudsopgave vind je een voorwoord van Job Pattinasarany en Perry de Man en volgen een aantal pagina’s over spullen en boodschappen die je nodig hebt. Daarna volgen de hoofdstukken Sandwiches, Snacks, Indo, Nasi, Surinaamse broodjes, Italia, Oesters, Chinees, Golden olies, Pickles en ZoetAchterin het boek vind je nog een lijstje met ‘goeie plekken’, een handige receptenindex en een dankwoord.

Over Job en Perry

Job (1981) en Perry (1986) ontmoetten elkaar een paar jaar geleden achter het fornuis van een restaurantkeuken, waarna het duo al snel werd opgepikt door tv: eerst bij de lokale tv-zender en daarna door 24Kitchen, waarvoor ze onder meer de series INDO FOOD (2019) en SURI FOOD (2020) maakten.

Mijn favorieten uit het Klootzak-proof kookboek

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal gelijk 10 recepten waar ik mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. En ook deze keer was dat geen enkel probleem.

1. Clubsandwich
2. Daging rendang
3. Gnocchi met crispy chili oil en Parmezaan
4. Bapao
5. Koe lo yuk
6. Cordon bleu
7. Bloemkool met een tijgervelletje
8. Tortilla met aioli
9. Visstick met remouladesaus
10. Gevangeniscake aka red vijlvet

En, ga jij het Klootzak-proof kookboek nu gelijk in huis halen en deze mannen volgen op 24Kitchen? Meer toffe kookboeken vind je hier >> 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie