Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

recepten kerst Allerhande 2018

Mijn favoriete recepten uit de kerst Allerhande 2018

Ieder jaar kijk ik weer uit naar de december edities van de food magazines. Tijdens ons weekendje weg nam ik de Allerhande mee om lekker door te bladeren en kook- en bakinspiratie op te doen. Lekker op de bank, dekentje, kaarsjes aan, groot glas thee, haardje aan… heerlijk! Ik deel mijn favorieten die op de te-maken-lijst zijn gegaan met je. Lees je mee? 

Behalve naar de magazines kijk ik ook ieder jaar weer uit naar de kerst commercials van de supermarkten. Welke vind jij het leukst?

Kerst Allerhande: mijn favorieten

6x recepten kerst Allerhande 2018

1. Deze paté van gerookte zalm en limoen ziet er toch goddelijk uit of niet? Heerlijk op de snackplank bij de borrel of als voorgerechtje.

2. Om voldoende ruimte te houden voor alle gangen tijdens het kerstdiner lijkt deze bietencarpaccio met pistachepesto me erg lekker.

3. Vitello tonnato is altijd lekker dus deze pollo tonnato met rucola en kappertjes lijkt me ook heerlijk. Je snapt het al: de fricandeau wordt hier vervangen door kiprollade.

4. Vis vind ik persoonlijk altijd fijn als hoofdgerecht wanneer er meer gangen worden geserveerd. Valt net even wat lichter dan vlees. Deze zalm met venkel, sinaasappel en verse kruiden ziet er top uit.

5. Een lekker bijgerecht mag niet ontbreken en deze pittige ovenaardappelen met dips zijn waarschijnlijk niet aan te slepen dus maak voldoende.

6. Ik ben fan van trifles als dessert maar deze banoffee (banaan-toffee) pie in een glas ziet er ook geweldig uit. En redelijk snel te maken zodat je niet te lang van tafel hoeft.

Heb jij het menu voor kerst al compleet? Ik ben heel benieuwd of je ook inspiratie hebt opgedaan uit de kerst Allerhande?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie