Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Blue monday? Deze blueberry baksels bieden troost
6x recepten blue monday

Blue monday? Deze blueberry baksels bieden troost

O jee, het is weer Blue monday… Ben jij ervan onder de indruk? Ik niet maar wat troostvoer achter de hand hebben kan geen kwaad toch? En wat eet je op Blue monday? Juist! Lekkere baksels met blauwe bessen. Ik zocht op Pinterest zes te lekkere recepten bij elkaar. 

Blue Monday (deprimaandag) is een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. De vader van ‘blauwe maandag’ is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Arnall werd in academische kringen overladen met kritiek, maar desondanks wijden veel grote kranten en andere media jaarlijks kritiekloos aandacht aan het fenomeen.

Blue monday vraagt om troostvoer toch?

1. O boy… van deze blueberry crumble bars gaan mijn handen jeuken om direct te keuken in te gaan en ze zelf te maken.

2. Hier thuis houden wij wel van een havermout-bakseltje. Deze oatmeal blueberry cookies ga ik dan ook zeker een keer maken.

3. Heb je wel eens zelf cheesecake gemaakt? Ik wel maar dan met witte chocolade en speculaas of kruidnoten. Deze lemon blueberry swirl cheesecake gaat ook op mijn te-bakken-lijstje.

4. Hoe kun je Blue monday nu beter beginnen dan met deze yoghurtmuffins met blauwe bessen en lekkere grote beker koffie of thee?

5. Deze homemade blueberry custard pie maak je volgens het recept vrij eenvoudig met een kant-en-klare bodem. Maar je kunt natuurlijk ook zelf de bodem maken…

6. En natuurlijk mogen blueberry muffins niet ontbreken. Je kunt hiervoor natuurlijk altijd je eigen recept gebruiken.

Mijn favoriete baksels voor blue monday (of een andere willekeurige dag) zijn wel duidelijk. Welk recept is jouw favoriet? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie