Tijdens mijn rondje bladeren door de recepten magazines van de supermarkten kwam ik een recept voor een Oosterse lofsalade met appel, ananas en gemberdressing tegen. Ik maakte ‘m met net iets andere verhoudingen dan in het oorspronkelijke recept werden aangehouden. Kijk je mee?
Ik paste onder andere de hoeveelheid rode ui aan omdat de hele ui die werd aangegeven veel te overheersend zou zijn. En in plaats van één appel gebruikte ik er twee. Je kunt ook een appel en een peer gebruiken trouwens; ook lekker! Mocht de rode ui je niet aanspreken, vervang dan gerust met een half sjalotje of 2 stengels lente-ui.
Ingrediënten:
3 stronkjes witlof, in reepjes
kwart rode ui, in ringetjes
2 appels (bijv. Pink Lady), gewassen en in blokjes gesneden
1 blikje ananasstukjes op eigen sap (Del Monte)
2 cm gember, geraspt
3 eetlepels mayonaise
1-2 eetlepels citroensap
handje rauwe walnoten, in stukjes
2 takjes peterselie, fijngehakt
peper en zout
Zo maak je deze Oosterse lofsalade:
1. Doe de mayonaise in een kommetje en voeg de geraspte gember en citroensap toe. Als de structuur nog te dik is, dan verdunnen met wat water. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
2. Doe de reepjes witlof in een ruime schaal en voeg de appelblokjes, stukjes ananas en ui toe. Schep even door elkaar.
3. Verdeel de gemberdressing over de salade en schep nog even om.
4. Bestrooi met de walnoten en peterselie.
Weet je wat echt super lekker smaakt bij deze Oosterse lofsalade? Smashed potatoes en kip teriyaki!