De magazines van de supermarkten maken er ieder jaar in december extra veel werk van om een mooie editie in de winkel te leggen. Ik bladerde op mijn gemak door de Allerhande en het Boodschappen Magazine en koos mijn favoriete recepten voor een driegangen kerstdiner. Kook jij dit jaar tijdens de feestdagen ook uit een van deze bladen?
Om heel eerlijk te zijn heb ik nog steeds niet echt besloten wat te koken deze Kerst. Iets met keuzestress haha. Komt deels ook doordat wij deze Kerst de luxe hebben van ‘geen plannen en afspraken’ en dus nog heel flexibel zijn qua indeling van deze dagen. Het kan zijn dat we toch buiten de deur eten of juist allebei de dagen lekker thuis. We zien wel. Heerlijk!
Mijn favoriete kerstrecepten uit Allerhande & Boodschappen Magazine:
1. Deze zalmtartaar met rucolaolie uit de Allerhande geeft je het gevoel alsof je in een restaurant zit. Maar dan gewoon thuis aan je eigen tafel. Heel geschikt voorgerecht voor Kerst.
2. De zalmtartaar word opgevolgd door ribeye met romesco, perupas en kruiden. Als ze hier niet blij van worden weet ik het ook niet meer.
3. Tiramisu is een allemansvriend en daardoor een fijn nagerecht. Met Kerst is deze cranberrytiramisu een lekker frisse variant.
4. Zalmtompouce met botersaus is eigenlijk een hoofdgerecht dat ik in Boodschappen Magazine tegenkwam maar me direct aansprak als voorgerecht. Gewoon kleinere porties maken toch.
5. Jammie! Deze gegrilde biefstuk met fruitige bietensalade fietst er wel in deze Kerst. Best leuk ook om tijdens Kerst de barbecue te gebruiken voor de maaltijd.
6. De maaltijd afronden met een deze lekkere cheesecake-potjes met speculaas en kersen lijkt me een heel goed idee. Ook handig: je kunt ze van tevoren al klaarmaken zodat je minder lang in de keuken hoeft te staan tijdens het kerstdiner.
Kook je deze Kerst en heb jij je kerstmenu al gepland? Ik ben heel benieuwd wat je voor lekkers op tafel gaat zetten. Laat je het me weten in een reactie?
One Comment
Pingback:
7 februari 2018 at 14:22