Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Karlijn VeggieWorld Utrecht 6x

VeggieWorld in Utrecht: Karlijn doet verslag

Wat doe je wanneer je na een lange dag werken tijdens het koken een appje binnenkrijgt met de vraag: wil jij een gastblog schrijven over VeggieWorld? Nou, dan maak je eerst de doperwtjessoep klaar. Annuleer je het verjaardagsfeestje van je schoonvader en antwoord je met: “Ja, graag!”.

Hoewel het voor Sabine verschrikkelijk is om met een been in het gips te zitten (beterschap!) heb ik nu de kans gekregen om dit gastblog te schrijven. Een gevalletje: ieder nadeel heb z’n voordeel. Of is het toch andersom?! #cruijfism. Waarschijnlijk heeft Sabine aan mij gedacht omdat zij weet dat ik sinds twee jaar plantaardig eet.

Karlijn en ik waren, tot halverwege vorig jaar, collega’s en toen schreef ze ook blogs voor de bibliotheek. En inderdaad, toen ik de uitnodiging voor VeggieWorld kreeg in combinatie met de hindernis van nul mobiliteit door een gipsbeen, was Karlijn de eerste aan wie ik dacht. Super leuk dat ze ging én dit blog schreef. Thanks Karlijn! (Sabine)

Wat je kunt verwachten van VeggieWorld

Plantaardig eten en de term ‘vegan’ kom je steeds vaker tegen. Veel mensen willen best minder vlees eten. Maar dat is niet altijd even makkelijk. En wat is er eigenlijk op de markt? VeggieWorld is de ideale plek om hier meer over te weten te komen. Het is het grootste ‘veggie’ evenement in Europa. Een tweedaags evenement met op beide dagen vele standjes en tijdens deze editie grote namen zoals: Jon Venus (bodybuilder) (UK), Lisette Kreischer (NL) en Bosh! (UK). Ik bezocht VeggieWorld Utrecht op zondag 10 maart.

Voor de kinderen begon de dag met traktaties maken en  yoga-les. Doorlopend waren op drie locaties lezingen en food demo’s. Gelukkig arriveerde ik wat vroeg en heb ik rustig alle standjes kunnen bekijken. Voor alles in het dagelijks leven is een plantaardig alternatief te vinden: hamburgers, yoghurt, chorizoworsten, rookworst, kaasplankjes, paté en vitaminensnoepjes. Een tip: alle baksels van Vegan Bakery!

VeggieWorld in Utrecht

Ook waren er stands met projecten zoals verantwoorde fashion, cosmetica, (dieren)activisme, kokosbowls, plantaardige maaltijdboxen en opvangtehuizen voor geredde dieren. Er waren te veel activiteiten om overal bij aanwezig te zijn. Ik heb drie sprekers bezocht. De boodschap die zowel Fiona OakesThe Vegan Nigerian en de mannen van Bosh! overbrengen is: plantaardig eten is lekker, gezond voor je lijf en goed voor de planeet! Bekijk een uitgebreide lijst van sprekers en producenten via de website van VeggieWorld.

Plant Ahead?

Wil jij beginnen met plantaardig eten? Maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan kun je bijvoorbeeld starten met de VeggieChallenge. Je ontvangt een maaltijdenplan en wordt online gecoacht. Wil je graag meer keuze in vlees- en zuivelvervanging? Bezoek dan eens de webwinkels VeggieDeli en Veggie4U. Ze bezorgen ook aan huis!

Met een blij gevoel heb ik op deze beurs rondgelopen. Met zoveel keuze en initiatieven moet de overstap naar plantaardig eten voor meer mensen haalbaar zijn. Wie weet is de toekomst toch plantaardig!

Ook hier op Pukster.nl vind je een aantal vegan recepten. Als je een lekkere aanvulling hebt die je hier wil delen, laat het gerust weten!

Karlijn woont in Zuid-Holland en werkt daar als bibliothecaris. Haar vrije tijd besteed zij graag aan het luisteren van boze mannen muziek, Netflix en aan het eten van (on)gezond voedsel. Volg haar belevenissen in de plantaardige wereld via @pastpresentetc op Instagram.

Geef een antwoord