Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

My Asian kitchen sfeerbeeld

My Asian Kitchen | Jennifer Joyce

Weer zo’n aanrader voor de boekenkast: My Asian Kitchen van Jennifer Joyce! De Aziatische keuken is enorm populair. Het aantal all you can eat sushi restaurants is enorm toegenomen de laatste jaren en in iedere foodhall en op elk foodfestival is Aziatisch streetfood te vinden. Nu kun je thuis ook aan de slag met dit boek!

My Asian Kitchen is het elfde kookboek van Jennifer Joyce. Ze publiceert daarnaast in toonaangevende Britse tijdschriften en kranten, onder meer in BBC Good Food en The Guardian, en is te zien in televisieshows als NBC’s Today Show en BBC’s Good Food Live. In 2016 verscheen My Streetfood Kitchen bij Good Cook.

Wat je kunt verwachten van My Asian Kitchen

Jennifer Joyce heeft sowieso een prachtig boek gemaakt dat volstaat et meer dan 120 recepten. Ze heeft ze onderverdeeld in de hoofdstukken ‘Voorgerechten & Snacks’, ‘Pruttelend & Bubbelend’, ‘Krokant & Gehusseld’, ‘Dumpings & Buns’, ‘Spiesjes & Grillgerechten’, ‘Hot Pots & Curry’s’, ‘In de wok’ en ‘Licht, luchtig & IJskoud’. Achterin het boek vind je nog een woordenlijst en register. De heerlijkste recepten worden ondersteund door prachtige fotografie en duidelijke tekeningen. Kortom, je kunt aan de slag om jezelf en je huisgenoten/vrienden/familie te laten genieten van lekkere Aziatische gerechten.

Wat ik vind van My Asian Kitchen

Ik heb dit fijne kookboek een mooi plekje in de kast, tussen de andere aanwinsten, gegeven. En dat doe ik echt niet met alle boeken die ik in handen krijg. En ik heb ruimschoots een portie kookinspiratie opgedaan. Zoals altijd, heb ik weer een lijstje gemaakt met mijn favorieten.
1. Garnalen- en zoete-uientempura
2. Chinese lente-uipannenkoekjes
3. Soja-citroen-togarashi-kippenvleugels
4. Garnalenlaksa
5. Gegrilde-rundvleessalade met sesam-mapledressing
6. Witte kip om van te watertanden
7. Spicy kip-floppy-joe-sliders
8. Ribs met misoglazuur
9. Kokos-vispakketjes met mangosalsa
10. Kokosmarshmallows

Met de feestdagen in gedachten is dit een super leuk cadeau om te krijgen of te geven tijdens pakjesavond of kerst. 

Titel: My Asian Kitchen
Auteur: Jennifer Joyce
Uitgever: Good Cook
Prijs: € 24,95

Koop bij bol.com

(Dit artikel bevat affiliate links)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord