Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

oostenrijkse goodies

Oostenrijkse goodies: dit neem ik mee naar huis

We komen er graag, in de zomer en in de winter: Oostenrijk. En door de jaren heen zijn er een aantal Oostenrijkse goodies die niet mogen ontbreken tijdens onze vakanties. Niet alleen tijdens de vakantie trouwens. Er gaat ook het nodige weer mee naar huis zodat we nog even kunnen door genieten. 

Behalve voor eigen gebruik nemen we vooral ook lekkers mee naar huis om anderen mee te verrassen. De buurvrouw krijgt rumballen omdat ze de post en planten heeft verzorgd. O en omdat de buurman geen chocolade eet, krijgt hij Manner wafeltjes. Uiteraard vergeet ik ook de collega’s niet en leg ik wat lekkers op tafel tijdens de eerstvolgende stand up. Enzovoort, enzovoort…

Onze favoriete Oostenrijkse goodies:

1. Met stip op 1 staan de rum-kokos kugeln van Casali. Mijn ouders waren er al dol op en ik noem ze zelfs mijn Oostenrijk-verslaving. Want verslavend zijn ze echt. Ik heb al menigeen in mijn omgeving aan dezelfde verslaving geholpen (Sorry!).

2. De wafelkoekjes van Manner. Grote broer en ik vinden citroen het lekkerst, kleine broer de hazelnoot-volkoren en de man vindt ze allemaal prima te doen. Deze keer ontdekte ik overigens de kokos versie en als ik je vertel dat ik kokos-liefhebber ben dan weet je genoeg toch? Ze gaan zeker mee naar huis!

3. Senf oftewel mosterd. Hier kennen ze net weer even andere smaken dan bij ons doorgaans in de supermarkt te vinden zijn. Bijvoorbeeld mosterd met dragon. Lekker op een broodje kaas.

4. Ken je Almdüdler? Vroeger was de frisdrank alleen in Oostenrijk te koop maar inmiddels vind je het ook bij Albert Heijn, al is het in kleine flesjes. Inmiddels kunnen de broers een glaasje Almdüdler ook waarderen.

5. Stroh rum 80%. Vroeger dronken mijn vader en broer nog wel eens een Strohco (ja de variant op Baco) maar ik neem weer zo’n fles mee naar huis voor baksels. Geloof mij maar dat je het proeft als de rozijnen in de appeltaart of kaiserschmarrn in Stroh rum geweld zijn.

Wij vieren nog even lekker een paar dagen vakantie in het prachtige Oostenrijk voordat we weer naar huis gaan. Heb jij ook favoriete Oostenrijkse goodies die je mee naar huis  neemt? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie