Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Het ultieme slowcooker kookboek foto

Het ultieme slowcooker kookboek | Clare Andrews

Ik kreeg het nieuwe boek Het ultieme slowcooker kookboek toegestuurd door Fontaine Uitgevers. Ik hou ervan, als er nieuwe kookinspiratie door de brievenbus op de mat ploft! Als je me al wat langer volgt, dan weet je dat ik al jaren een slowcooker in huis heb en deze regelmatig gebruik. Je snapt dan ook dat ik nieuwsgierig aan het bladeren sloeg.  

Geen tijd om lang in de keuken te staan? Laat de slowcooker het werk doen! Voeg de ingrediënten samen, ga verder met je dag en ondertussen wordt je supersmakelijke maaltijd voor je bereid. Voor drukke doordeweekse avonden of gezellige etentjes met familie en vrienden maak je met dit meest complete slowcookerboek de lekkerste, intens smakende gerechten. (Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van Het ultieme slowcooker kookboek

Het ultieme slowcooker kookboek omslagHet boek telt 191 pagina’s, gevuld met 80 gezonde en veelzijdige recepten. Wat dacht je van pittige piripirikip, bonenstoof met chorizo en pesto, vegan chili sin carne of een kruidige peren-appelcrumble? Voordat je de recepten tegenkomt, vind je eerst een voorwoord van Clare en besteed ze onder andere aandacht aan de voordelen van een slowcooker, conversieschema’s, benodigdheden en basisvaardigheden. De recepten zijn vervolgens onderverdeeld in de hoofdstukken Ontbijt en brunch, Aanzetten weggaan, Klassiekers voor elke dag, Uitpakken in het weekend, Soepen, bijgerechten en sauzen en Desserts en drankjes. Tot slot vind je nog een dankwoord en een handig register achterin het boek.

Over Clare Andrews

Haar Airfryer-kookboek werd een succes en nu is het de beurt aan de slowcooker, die ervoor zorgde dat Clare dol werd op koken. Koken met de Airfryer en de slowcooker past perfect bij haar drukke agenda. Op YouTube vind je ook allerlei filmpjes van Clare trouwens.

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Het ultieme slowcooker kookboek weer een shortlist met de lekkerste recepten. Dit is mijn top 10:

1. Boeuf strogranoff
2. Zoete en plakkerige beenham
3. De ultieme sloppy joes
4. Spicy drumsticks
5. Brisket
6. Simpele viscurry
7. Spicy rundertaco’s
8. Geroosterde aardappels met rozemarijn
9. Croissantpudding
10. Ondeugende melkchocoladefudge

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie