Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

bacon-ei-kaas-bootje recept

Bacon-ei-kaas-bootje | Tasty kookboek

Ik ben fan van alle video’s die Tasty deelt en waardoor je altijd, maakt niet uit op welk moment van de dag, denkt: “Ok, ik wil dit nú!”. Het Tasty kookboek is dan ook een aanrader! Ik nam het boek mee naar huis van mijn werk; handig hoor, werken bij de bibliotheek 😉 Al bladerend viel mijn oog op een bacon-ei-kaas-bootje en het recept maakte ik een paar dagen later. Lekker! 

Ingrediënten voor dit bacon-ei-kaas-bootje:

8 grote eieren
115 gram Cheddar geraspt (of andere geraspte kaas)
4 plakken gebakken bacon, grof gehakt
80 ml slagroom
2 lente-uitjes in dunne ringen
2 afbak stokbroden
peper en zout

Bereiding van dit Tasty-recept:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Breek de eieren in een grote kom en klop ze glad.

3. Roer de kaas, bacon, slagroom, lente-ui en peper en zout naar smaak erdoor.

4. Snijd met een mesje een lange rechthoek aan de bovenkant van de stokbroden en hol het brood een beetje uit, maar maak geen gaten in de zijkant.

5. Leg de stokbroden op de bakplaat en lepel het eimengsel in de holtes.

6. Zet de broden zo’n 20-25 minuten in de oven tot het ei gaar is.

7. Leg het stokbrood op een snijplank en snijd hem in sneetjes van 2,5 cm dik en serveer.

Goedgekeurd hoor dit recept voor een bacon-ei-kaas-bootje. Ook de broers waren unaniem: lekker dit! En als je dit lekker vindt, kijk dan ook eens naar de Big Mac Pizza Roll

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie