Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

de leukste broodtrommels

Back to school #4: de leukste broodtrommels

Broodtrommels kun je nooit genoeg hebben met schoolgaande kinderen. Op een of andere manier blijven die dingen altijd ergens zwerven. En daar kom je dan uiteraard pas de volgende ochtend achter. als je ze weer moet vullen. “Ligt nog op school” of “Weet ik niet” zijn de meest gehoorde antwoorden als je vraagt waar de trommels zijn. “O, vergeten uit mijn tas te halen” is ook een veelgehoorde hier thuis. Kortom, een broodtrommel extra is altijd goed. Ik zocht een paar leuke bij elkaar. Zit er wat voor je bij? 

Op schooldagen sta ik meestal drie broodtrommels te vullen. Twee voor kleine broer voor het 10-uurtje en de lunch. Grote broer neemt een grote trommel mee waar de lunch en tussendoortjes allemaal ingaan.  Zelf neem ik ook vaak een trommeltje mee naar het werk met iets van een tussendoortje of lunch. Dus onze ‘bakjesla’ puilt af en toe uit. En hoe vaak ik die la ook orden, binnen een dag ligt alles weer door elkaar. De ergernis.

Heb je in de serie ‘Back to school’ ook al de homemade tussendoortjesrecepten voor eten in etappes en coole waterflessen gezien?

De leukste broodtrommels

1. Hoe leuk is deze brown paper bag, geinspireerd op de Amerikaanse traditie, waar ze de lunch meenemen in een papieren zak. Hij is gemaakt van scheurvast papier en isolatiemateriaal en met de magneetsluiting kun je ‘m potdicht afsluiten en hou je warm eten warm en koel eten of drinken koud.

2. Dol op alles wat maar met flamingo’s te maken heeft? Dan is deze broodtrommel, met een praktische band om ‘m dicht te maken, zeker iets voor jou. Hij is gemaakt van duurzaam bamboe en is makkelijk te reinigen. Ook niet onbelangrijk.

3. Als jouw kleine man (of vrouw) helemaal into Lego is, dan wordt hij vast blij van deze lunchtrommel. Kleine broer heeft het langwerpige model in rood.  Handig ding!

4. Deze lunchtrommeltjes van Fruit Friends zijn toch geweldig of niet? In verschillende kleuren en formaten zodat er altijd een geschikt trommeltje te vinden is.

5. Is het een hamburger? Nee het is een ‘bento box’, oftewel een lunchtrommel met vakjes. Hij heeft 2 lagen en een lepel en vork; ideaal om een complete maaltijd in mee te nemen dus.

6. Skip Hop heeft ook te leuke broodtrommeltjes in verschillende printjes. De broodtrommel bevat een extra afsluitbaar snackdoosje. En er zijn ook nog bijpassende rugzakjes verkrijgbaar.

Heb jij ook zo’n ’trommeltje-en-bakjes-la’ thuis? En is die ook onmogelijk netjes te houden? Nou ja, snel open en weer dicht dan maar. We kunnen nu eenmaal niet zonder broodtrommels met schoolgaande kinderen. \

 

(Dit artikel bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie