Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Het lekkerste uit Zweden foto

Het lekkerste uit Zweden | Ingrid Hofstra

Ik kreeg het nieuwe boek Het lekkerste uit Zweden toegestuurd door Fontaine Uitgevers. Altijd leuk, als er zo’n verrassing op de deurmat ploft! Zweden staat nog op mijn wensenlijstje om eens naar toe te gaan, dus sloeg ik nieuwsgierig aan het bladeren en schreef ik een review. Lees je mee?

Het lekkerste uit Zweden is dé culinaire bucket list: als je het land wilt kennen, móét je deze gerechten maken en eten. Het boek bevat 60 recepten van zowel alom bekende Zweedse klassiekers (gehaktballetjes!) als verrassende streekgerechten, met bijbehorende foto. Ingrid Hofstra laat zien wat de keuken van het land waar ze naartoe emigreerde zo speciaal maakt. (Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van Het lekkerste uit Zweden

Het lekkerste uit Zweden omslagHet boek telt 175 pagina’s, gevuld met meer dan 60 must eat recepten. Voordat je de recepten tegenkomt, vind je eerst een voorwoord van Ingrid en besteed ze aandacht aan belangrijke ingrediënten voor de Zweedse keuken. De recepten zijn vervolgens onderverdeeld in de hoofdstukken Smörgåsbord, Fika, Husmanskost, Fest en Grund. Tot slot vind je nog een dankwoord en een handig register achterin het boek. De fotografie zorgt ervoor dat het water je spontaan in de mond loopt!

Over Ingrid Hofstra

Ingrid is auteur en receptontwikkelaar. Ook heeft ze als internationaal culinair reisfotograaf een groot deel van de wereld gezien. In 2023 besloot ze samen met haar gezin naar Zweden te emigreren.

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Het lekkerste uit Zweden weer een shortlist met de lekkerste recepten. Dit is mijn top 10 die misschien wat veel bakrecepten bevat. Maar hé, als je het boek zou zien zou het direct snappen!

1. Skagenröra | Toast Skagen
2. Kötbullar med potatismos | Zweedse gehaktballetjes met aardappelpuree
3. Kanelbullar | Kaneelbroodjes
4. Mazariner | Amandelgebakjes
5. Skånsk äppelkaka | Skånes appeltaart
6. Våfflor med vispgrädde och frukt | Wafels met room en fruit
7. Ostkaka | Zuid-Zweedse cheesecake
8. Lussekatter | Saffraanbroodjes
9. Semlor | Zweedse roomsoezen
10. Pannkakor med kantareller och kräftor | Pannenkoeken met cantharellen en garnalen of kreeft

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie