Ik kreeg het nieuwe boek Het lekkerste uit Zweden toegestuurd door Fontaine Uitgevers. Altijd leuk, als er zo’n verrassing op de deurmat ploft! Zweden staat nog op mijn wensenlijstje om eens naar toe te gaan, dus sloeg ik nieuwsgierig aan het bladeren en schreef ik een review. Lees je mee?
Het lekkerste uit Zweden is dé culinaire bucket list: als je het land wilt kennen, móét je deze gerechten maken en eten. Het boek bevat 60 recepten van zowel alom bekende Zweedse klassiekers (gehaktballetjes!) als verrassende streekgerechten, met bijbehorende foto. Ingrid Hofstra laat zien wat de keuken van het land waar ze naartoe emigreerde zo speciaal maakt. (Bron: omslag)
Dit kun je verwachten van Het lekkerste uit Zweden
Het boek telt 175 pagina’s, gevuld met meer dan 60 must eat recepten. Voordat je de recepten tegenkomt, vind je eerst een voorwoord van Ingrid en besteed ze aandacht aan belangrijke ingrediënten voor de Zweedse keuken. De recepten zijn vervolgens onderverdeeld in de hoofdstukken Smörgåsbord, Fika, Husmanskost, Fest en Grund. Tot slot vind je nog een dankwoord en een handig register achterin het boek. De fotografie zorgt ervoor dat het water je spontaan in de mond loopt!
Over Ingrid Hofstra
Ingrid is auteur en receptontwikkelaar. Ook heeft ze als internationaal culinair reisfotograaf een groot deel van de wereld gezien. In 2023 besloot ze samen met haar gezin naar Zweden te emigreren.
Mijn favorieten
Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Het lekkerste uit Zweden weer een shortlist met de lekkerste recepten. Dit is mijn top 10 die misschien wat veel bakrecepten bevat. Maar hé, als je het boek zou zien zou het direct snappen!
1. Skagenröra | Toast Skagen
2. Kötbullar med potatismos | Zweedse gehaktballetjes met aardappelpuree
3. Kanelbullar | Kaneelbroodjes
4. Mazariner | Amandelgebakjes
5. Skånsk äppelkaka | Skånes appeltaart
6. Våfflor med vispgrädde och frukt | Wafels met room en fruit
7. Ostkaka | Zuid-Zweedse cheesecake
8. Lussekatter | Saffraanbroodjes
9. Semlor | Zweedse roomsoezen
10. Pannkakor med kantareller och kräftor | Pannenkoeken met cantharellen en garnalen of kreeft
Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan vooral even bij de andere reviews >>