Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Rijstpudding uit de slowcooker foto

Rijstpudding uit de slowcooker

Ik kan de mannen thuis hier een enorm plezier doen met rijstepap. Hoewel ik er zelf niet heel erg fan van ben, ik moet er net trek in hebben, maak ik het dus zo nu en dan. Laatst besloot ik de Crockpot hiervoor in te zetten en het resulteerde in een heerlijk smeuïge rijstpudding uit de slowcooker die door alle drie de mannen werd goedgekeurd. 

Zoals gezegd maak ik wel vaker rijstepap dus als jij er ook van houdt, kijk dan ook eens naar het recept voor kokos rijstpap of de rijstepap met rode bessen coulis.

Dit heb je nodig:

1 liter melk
250 ml kokosmelk
200 gram risottorijst
1 vanillestokje
1 klontje boter
snufje zout

Zo maak je deze rijstpudding uit de slowcooker:

1. Zet de slowcooker aan op de hoge stand, stel de timer in op 4 uur en doe het klontje boter erin zodat het kan smelten.

2. Doe dan de melk, kokosmelk, risottorijst en het vanillestokje en een snufje zout in de slowcooker en roer even om.

3. Na een uur roer je nog eens goed de rijstpudding door elkaar. Hiermee voorkom je dat de pudding gaat aankoeken op de bodem.

4. Na twee uur haal je het vanillestokje eruit. Snijd met een mesje over de lengte in zodat je het merg eruit kunt halen met de botte kant van een mes. Doe het vanillemerg terug in de slowcooker.

5. Roer vervolgens de rijstpudding weer goed om en schakel over op de lage stand.

6. Roer na het derde uur weer goed door en op het eind van de kooktijd nog eens. Als het goed is, heb je nu een smeuïge rijstpudding in je slowcooker die je gelijk kunt eten, warm kunt houden voor later met de warmhoudstand of kunt laten afkoelen. Net wat je wil.

7. Serveer de rijstpudding met bruine suiker en smullen maar!

En, ga jij nu ook rijstpudding uit de slowcooker maken? Of houd je het bij een gewone pan? Want ook in een pan kun je dit recept maken uiteraard. Houd dan de gebruikelijk kooktijd aan, zoals je gewend bent als je rijstepap maakt.  

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie