Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Je bent wat je leest: ik sta in het geschenkboek!

November is de maand van ‘Nederland Leest’ en de maand waarin je het gratis geschenkboek, Je bent wat je leest, kunt ophalen bij je bibliotheek. En dit jaar lieve mensen, staat er een boekentip van mijn hand in. Hoe leuk is dat! Maar daar gaat het natuurlijk helemaal niet om, het boek is dit jaar gewoon echt een aanrader om op te halen. Het thema is namelijk voeding. 

Nederland Leest is een evenement, van de CPNB, ter bevordering van het lezen van boeken dat jaarlijks plaatsvindt. Dit jaar is er gekozen voor het thema Voeding en een bijzonder geschenkboek waaraan onder andere Marion Pauw en Pierre Wind een bijdrage leveren. De bibliotheken besteden de hele maand november aandacht aan het thema voeding en organiseren er van alles omheen. Zo ook de nieuwe bibliotheek in Almere, waar ik werk.

Wat je kunt verwachten van Je bent wat je leest

Je bent wat je leestJe bent wat je leest telt 140 pagina’s en is zeer geschikt om in je tas te stoppen. Het is een boek dat makkelijk in delen wegleest en is daardoor perfect voor een verloren half uurtje terwijl je op je afspraak wacht of onderweg bent in de trein.

Het voorgerecht is geschreven door Ronald Giphart (ambassadeur van Nederland Leest), de hoofdgerechten door Pierre Wind, Charlotte Kleyn, Marian Pauw, Joël Broekaert en Rosanne Hertzberger. Als bijgerecht kun je kiezen uit Tafelstellingen, Je bent wat je leest en Eens gegeten, nooit vergeten.

Nederland Leest in de nieuwe bibliotheek

Wat je allemaal kunt verwachten in de nieuwe bibliotheek in Almere? Een bezoek van Isa Hoes en Medina Schuurman waarbij ze vertellen over mooi en gezond ouder worden. Heel Almere Proeft (een dag om je vingers bij af te likken!) inclusief taartenbakwedstrijd, het City en Food Festival en nog veel meer! Geloof me als ik zeg dat het echt een leuke maand wordt om vaak naar de bibliotheek te gaan. Zeker als je, net als ik, van het thema voeding houdt.

Ga jij deze maand je eigen exemplaar van Je bent wat je leest ophalen bij de bibliotheek? Niet te lang wachten hoor, want op is op. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord