Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #57 foto

All you can read #57: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #57?

All you can read #57

Het wonderbaarlijke wolparadijs | Manuela Inusa

In deel 4 uit de Valerie Lane-serie gaat het over Susan. Susan is eigenaresse van de wolwinkel en zet zich met liefde in voor de mensen die het niet zo getroffen hebben in het leven. Susan heeft nogal wat meegemaakt en is daardoor flink beschadigd. Hoewel ze met zichzelf heeft afgesproken nooit meer voor de liefde te gaan, wordt die belofte lastig als Stuart op haar pad komt. Zouden deze kerstdagen er dan toch ineens heel anders uitzien?

In het pittoreske hart van Oxford ligt een klein straatje: Valerie Lane. Hier runnen vijf vriendinnen elk een eigen winkel. In zes boeken volgen we hen terwijl zij lief en leed delen en op zoek gaan naar die dingen die je in geen enkele winkel kunt kopen: liefde en geluk. Susan brengt het liefst al haar tijd door in haar kleine wolwinkel. Tussen de verkopen door breit ze prachtige dingen die ze in haar winkel verkoopt. Haar vriendinnen komen af en toe langs en weten dat Susan altijd voor hen klaarstaat. Dat kunnen ze maar al te goed gebruiken tijdens deze koudste winter die Valerie Lane ooit heeft gekend. (Bron: Bol.com)

Een zomer om van te dromen | Holly Martin

Over Eva een echte huismus die na het overlijden van haar moeder, tijdens het leegruimen van het huis, een bucketlist vindt die haar moeder op 18-jarige leeftijd schreef. Ze besluit het geld van haar erfenis te besteden aan een wereldreis die bucketlist te realiseren. Omdat alleen reizen haar te ver gaat, kiest ze voor een persoonlijke reisbegeleider. Dat blijkt Thor te zijn, een onuitstaanbare man die te zeker is van zichzelf. Verandert haar mening tijdens deze reis van haar leven?

‘Een zomer om van te dromen’ gaat over Eva, die niet veel buiten de deur komt en het liefst in haar eigen bubbel blijft. Haar moeder was precies het tegenovergestelde: een vrije vogel die avontuur en spanning zocht in alle hoeken van de wereld. Als haar moeder overlijdt, vindt Eva een bucketlist die haar moeder nooit heeft kunnen voltooien. Eva besluit uit haar comfortzone te stappen en haar moeders dromen te vervullen. Met hulp van de knappe gids Thor Anderson gaat ze de wereld ontdekken. En dat is niet de enige ontdekking die ze doet… (Bron: Bol.com)

De kluts kwijt | Vannessa Thuyns

Over journalist Naomi die te maken heeft met een vader die Alzheimer heeft en steeds verder en sneller achteruit gaat. Als blijkt dat Terence de huurbaas, de ex van Naomi, dreigt haar ouders uit hun huis te zetten, kan Naomi niet anders dan tegemoet komen aan de vraag van Terrence: een artikel in Culi dat ervoor zorgt dat zijn restaurant goed vol zit, zodat haar ouders kunnen blijven wonen. Onderwerp van het artikel is de botte chef-kok Jonas die weigert ook maar iets prijs te geven. Tot ze samen naar een beurs in Parijs gaan…

Wanneer haar wanhopige ouders hulp nodig hebben, besluit Naomi in te gaan op het onmogelijke voorstel van haar ex en restauranteigenaar Terence. Als zij zich voordoet als culinair journalist en een diepgaand artikel weet te schrijven over zijn mediaschuwe chef-kok zal Terence haar ouders helpen. Piece of cake toch? Alleen moet de stugge chef-kok Jonas van Deurzen niets hebben van journalisten en heeft Naomi allesbehalve verstand van koken. Toch zet ze alles op alles om Jonas’ vertrouwen te winnen en meer over hem te weten te komen. Ondertussen belandt haar vader in de laatste fase van Alzheimer en is hij totaal de kluts kwijt. De tijd begint te dringen en het artikel moet worden ingeleverd. Maar wat als Jonas’ verleden te heftig is om te delen met de buitenwereld en Naomi moet toegeven dat ze hem meer dan gewoon aardig vindt? Is het dan nog mogelijk om niemand teleur te stellen… (Bron: Bol.com)

Een sneeuwwitte bruiloft | Sarah Morgan

Familie White reist naar Aspen omdat jongste dochter Rosie gaat trouwen. Ze kent Dan pas drie maanden en daar vindt de rest van het gezin iets van. Zus Katie, arts met issues, is vastberaden er een stokje voor te steken. Ouders Maggie en Richard zijn al maanden uit elkaar, maar de dochters weten het nog niet. Ze spreken af nog even de schijn op te houden. Eenmaal in Aspen, lijkt alles in het honderd te lopen tussen iedereen. En dat alles in een winterwonderland. Eind goed al goed?

Tussen de besneeuwde bergen van Aspen verzamelt de familie White zich voor de kerstbruiloft van de jongste dochter, Rosie. Maggie en Nick, de ouders van de bruid, zijn van plan de bruiloft van hun dochter uitbundig te vieren, maar hebben een geheim: ze staan op het punt om te scheiden. Samen vastzitten in een onweerstaanbaar winterwonderland is dus wel het laatste waar ze op zitten te wachten… Ook Rosies oudere zus, Katie, ziet op tegen de bruiloft. Ze is bang dat haar impulsieve, teerhartige zusje een fout maakt en is vastbesloten haar hiervoor te behoeden. Ware het niet dat die irritant knappe getuige, Jordan, haar plannen steeds blijft dwarsbomen… Bruid Rosie houdt van haar verloofde, maar toch twijfelt ze. Hoe vertelt ze alle gasten die speciaal voor de bruiloft zijn gekomen dat ze niet zeker weet of ze wel moet trouwen? Terwijl de grote dag dichterbij komt, lopen de emoties steeds hoger op. Eén ding is zeker: dit wordt een Kerstmis die de familie White niet snel zal vergeten! (Bron: Bol.com)

De charmante cadeauwinkel | Manuela Inusa

Deel vijf uit de Valerie Lane serie. Dit keer gaat het over Orchid, de eigenaresse van de cadeauwinkel in het schattige winkelstraatje. Hoewel ze echt wel van Patrick houdt, zijn er toch twijfels. Waarom vertelt hij nooit iets over zichzelf, zijn jeugd, wat hij heeft meegemaakt… En dan is er nog Tobin, de eigenaar van de bloemenwinkel naast haar winkel. Vanaf het moment dat ze elkaar voor het eerst zagen is er een aantrekkingskracht die zelfs anderen opvalt. Orchid besluit alles te ontdekken, maar dan is er die ene zoen die haar nog meer aan het twijfelen brengt. Is Tobin de man voor haar? Of hoort haar hart toch bij Patrick?

De grote droom van Orchid is uitgekomen: ze is een eigen cadeauwinkel begonnen! Haar deur staat altijd open en Orchid staat voor iedereen klaar. Maar waar haar klanten blind varen op haar advies, durft uit-gerekend haar grote liefde Patrick haar niet te vertrouwen. (Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie