Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Guiness World Records 2019 boek

Guinness World Records 2019: leuk december cadeautje!

Ik vond pas geleden het Guinness World Records 2019 boek op de deurmat. De allereerste keer dat ik er een in handen had. Nieuwsgierig naar wat er nu eigenlijk allemaal te vinden is in zo’n boek, bladerde ik er snel doorheen. Uiteraard keek ik gelijk naar de ‘afdeling’ food maar er is nog veel meer interessants te vinden.

The Guinness Book of Records (Guinness Recordboek), in recente edities Guinness World Records genoemd en in vroegere Amerikaanse edities The Guinness Book of World Records, is een jaarlijks uitgegeven boek met een collectie van internationaal erkende records, zowel qua menselijke verrichtingen als qua extremen van de natuur. De eerste editie werd uitgegeven in 1955, bedacht door de Guinness-brouwerij, door een discussie over welke jachtvogelsoort sneller is: de goudplevier of het Schotse sneeuwhoen; een vraag die niet op te lossen viel met boeken die op dat moment op de markt waren. De gegevens in het boek werden verzameld door Ross McWhirter en Norris McWhirter, die op dat moment een onderzoeksbureautje hadden in Londen. Toen het boek onverwachts zeer goed aansloeg, werden er meer edities gemaakt, wat uiteindelijk uitgroeide tot een jaarlijkse uitgave. De McWhirters hebben het boek nog vele jaren uitgegeven. (Bron: Wikipedia)

guinness world records 2019Guinness World Records 2019: wat kun je verwachten?

Deze nieuwe editie van het jaarlijkse boek met wereld records bevat duizenden records en recordfoto’s en telt maar liefst 256 bladzijden. De records zijn onderverdeeld in de hoofdstukken Universum, De aarde, Levende planeet, Mensen, Fantastische feiten, Ontmoet de makers, Wetenschap & techniek, Kunst & media, Sport en Probeert het zelf. Hoofdstukken vol met weetjes en foto’s die je een stuk wijzer maken dan je al was.

Wist jij bijvoorbeeld dat in 2017 een megagrote pizza margherita van 1,93 kilometer werd gemaakt? Of dat er een gigantisch chocoladekonijn werd gemaakt van maar liefst 4245,5 kilo? Nu pik ik er (natuurlijk) een paar food records uit maar geloof me, het stikt van de records in alle vormen en maten. Er is echt voor iedere interesse en voor elke leeftijd voldoende leuks te lezen. Leuk om cadeau te geven én te krijgen.

Kortom, het Guinness World Records 2019 boek is niet alleen vermakelijk maar ook leerzaam. Een leuk cadeau voor pakjesavond of onder de boom! 

Titel: Guinness World Records 2019
Prijs: € 24,99

Koop bij bol.com

(Dit artikel bevat affiliate links)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie