Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

barbecue workshop Weber foto

Barbecue workshop bij Weber: vier uur vol lekkers

Afgelopen zaterdag ging ik met mijn broer richting Amersfoort om een gasbarbecue workshop bij Weber bij te wonen. Eigenlijk zouden we vorig jaar november al gaan. Die workshop ging toen niet door en werd verplaatst naar maart en je raadt het al: Corona gooide ook hier roet in het eten. Maar nu, in september, was het dan toch zover. Tijd om te grillen!

In januari verhuisden we naar een ander huis en de wens voor een mooie buitenkeuken was er snel. De Weber Genesis II kwam er dan ook in april en we hebben er afgelopen zomer al veel plezier aan beleefd. Van Flammkuchen tot bavette, en van rosbief tot zalm. Heerlijk!

Wat je kunt verwachten van de barbecue workshop bij Weber:

Op de website vind je alle soorten workshops. Omdat de broer en ik allebei dezelfde gasbarbecue hebben, kozen  wij voor de gasbarbecueworkshop. Bij aankomst bleken we met met een groep van 20 mensen te zijn. De groep werd in tweeën gedeeld om op deze manier zoveel mogelijk ruimte voor iedereen te creëren. De ene groep, wij dus, begon met het voorbereiden van de gerechten. De andere groep ging gelijk naar de ruimte met de barbecues. Daar lag net een flinke picanha op een van de barbecues die wat tijd nodig had.

Toen wij het eerste deel van de voorbereidingen klaar hadden, werd er gewisseld. Onze gerechten gingen op de barbecue, de andere groep ging hun gerechten voorbereiden. Dit herhaalde zich een paar keer en tussendoor was er uiteraard geregeld een moment om aan tafel te gaan en te smullen van al het lekkers. Het hoofdgerecht hebben we allemaal tegelijk gegeten aan twee supergrote, lange tafels. Na het dessert, dat ook van de BBQ kwam, met een kop koffie of thee was het tijd om af te ronden. Tot slot nog even een rondje shoppen door de (snoep)winkel met een overvloed aan Weber-producten, waarvoor 10% korting werd gegeven op de aankopen. Met een certificaat, Weber-schort en receptenboekje (zodat we alles thuis nog eens opnieuw kunnen maken) stapten we weer in de auto naar huis.

What about Corona? Hoewel ze bij Weber echt hun best doen om iedereen voldoende afstand van elkaar te geven, is dat in de praktijk lastig zoals bij zoveel momenten. Zeker wanneer je bij de barbecues bezig bent, is het echt lastig om voldoende afstand te kunnen houden. Dit komt ook doordat de meeste deelnemers niet uit hetzelfde huishouden komen en toch graag samen aan de slag gaan. Houd hier dus rekening mee als je overweegt een workshop te doen.

Ik schreef trouwens al eens eerder een blog over bbq workshops. Je vindt het hier >>

Wat hebben we gemaakt:

Aperitief: gemarineerde paddenstoelen met filetlapjes met appel-chili pekel en gerookte spaanse botersaus

Voorgerecht: paella ‘pescador’

Fingerfood: gemarineerde kippendij geserveerd met thaise currypannenkoeken en wasabimayonaise

Hoofdgerecht: picanha ’spicy en smoky’ gerubt met gekleurde peper, geserveerd met madeirasaus, gevulde aardappelen en gemarineerde bloemkool

Dessert: appelcake met vanilleroom

Terwijl de borden werden opgemaakt voor het hoofdgerecht viel er trouwens voor deur ook van alles te zien. Er gingen een stuk of vijf luchtballonnen de lucht in. Gaaf gezicht!

Mijn favoriet van deze barbecue workshop bij Weber? De gemarineerde kippendij met de hartige pannenkoekjes en wasabi mayonaise. Smullen echt! De gemarineerde paddenstoelen waren een teleurstelling: rauw en koud, dus die heb ik laten liggen. De gevulde aardappelen en de gemarineerde bloemkool waren ook verrassend lekker trouwens.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord