Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Feeling hot, hot hot: 5 tips voor een zomerse nachtrust
Feeling hot, hot, hot: 5 tips voor een zomerse nachtrust foto

Feeling hot, hot hot: 5 tips voor een zomerse nachtrust

Stel je voor: je wordt vroeg in de ochtend wakker, kijkt naar je wekker en ziet dat die het niet doet. Huh?! Wacht eens, de airco doet het ook niet meer… Stroomstoring? Onderzoek wees uit dat de airconditioning op het slechtst mogelijke moment besloot te stoppen met werken. Nu zijn we dus overgeleverd aan de zomerhitte en de nachtelijke draaikolk van ongemak. Google is je vriend, dus zocht ik naar verkoelende tips voor een zomerse nachtrust om door deze airco-fail heen te komen. Lees je mee?

5 tips voor een zomerse nachtrust

1. Het schijnt zo te zijn dat het helpt om een licht vochtige handdoek in de vriezer te leggen, voordat je naar bed gaat. Wanneer je gaat slapen, kun je die bevroren handdoek op je voorhoofd, in je nek of op je voeten leggen. Sexy? Nope, maar het is het proberen waard als je de hitte echt niet meer aankan toch?

2. Als de airco niet werkt, schijnt het ook tijd te zijn om de beddengoedstrategie aan te passen. Doei doei comfortabel (zomer)dekbed, hallo luchtig laken van licht, ademend materiaal zoals katoen of linnen. Deze stoffen laten de lucht circuleren en voorkomen (hopelijk) dat je in een zweterig hoopje ellende verandert.

3. Ik kwam ook een soort DIY-tip tegen… Vul een sok met rijst en leg deze een paar uur in de vriezer. Voordat je naar bed gaat, kun je het rijstpakket uit de vriezer halen en het gebruiken als een soort koelelement voor op je polsen, achter in je nek of zelfs onder je kussen om jezelf lekker koel te houden. De sok goed afsluiten, lijkt me een onmisbaar element trouwens.

4. Ventilatoren worden je nieuwe beste vrienden tijdens deze airco-loze nachten. Plaats een of meerdere ventilatoren strategisch in je slaapkamer om een verkoelende bries te creëren. Je kunt volgens Google zelfs creatief worden en een ventilator opstellen met een bak gevuld met ijs ervoor, zodat de lucht die circuleert extra verfrissend aanvoelt.

5. De juiste positie kan blijkbaar ook een wereld van verschil maken als het gaat om het afkoelen tijdens het slapen. De, in andere situaties niet zo geschikte zeester-positie, helpt de luchtstroom rond je lichaam te vergroten en voorkomt dat je te veel warmte vasthoudt.

Tot zover mijn zoektocht via Google als het gaat om tips voor een zomerse nachtrust. Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen! Al is het als een boer met kiespijn (of oververhitting). Het mantra: ‘Dit is maar tijdelijk, het wordt vanzelf weer koeler met of zonder airco.’, kan ook helpen. Slaap lekker en moge de koelte met je zijn!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie