Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

De chocolade bar foto

De chocoladebar | Anne-Marij de Koning

Chocoholics opgelet! Dit boek zou zo maar eens op je wish list terecht kunnen komen. Anne-Marij de Koning, die eerder al het superleuke Strooigoed schreef, heeft De chocolade bar gemaakt. Een boek vol met het ene na het andere goddelijke chocoladerecept. Ik mocht het reviewen. Lees je mee? 

De chocolade bar biedt 35 recepten om je eigen chocoladerepen te maken. Van klassiekers als Twix-reepjes of de karamel-zeezoutreep, tot crunchy notenkaramel met ruby-chocolade, een frisse reep van witte chocolade met perzik en honeycomb, of donkere fudge met bramen en hazelnoot die op je tong smelt. Anne-Marij de Koning leert je de methodes om chocolade op de juiste temperatuur te brengen en adviseert de lekkerste smaakcombinaties. Ontdek dat het werken met chocolade niet zo ingewikkeld is als je dacht. Maak je handen vies en ga aan de slag met een citroen-meringuereep met maanzaad, pure chocolade met gesuikerde pistache en framboos of heerlijke zachte melkchocolade met earl grey en shortbreadbodem.
(Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van De chocolade bar:

De chocolade bar omslagHet boek telt 104 pagina’s gevuld met een overload aan chocoladerecepten waardoor je accuut keuzestress krijgt. Na een inhoudsopgave volgt een introductie. Daarna volgen de hoofdstukken Onbetwiste klassiekers, Friss en fruitige chocolade, Super crunchy chocolade, Smelt-op-je-tong chocolade en Zin-in-taart chocolade. Achterin het boek vind je nog een handig register en een dankwoord.

Nieuwsgierig? Je kunt hier al een recept uit het boek vinden: Browniereep met rozijnen en kaneel. Het is een basisrecept van Rutger Bakt, waaraan Anne-Marij de Koning rozijnen en kaneel aan heeft toegevoegd, en natuurlijk heeft verwerkt in een reep.

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van De chocolade bar weer een shortlist met 10 favorieten:

1. Twix-reepjes
2. Witte KitKat-reepjes
3. Bolvormige Lions
4. Flinterdunne witte chocolade met aardbei en basilicum
5. Mang0-kokosreep
6. Melkchocolade met gepofte amaranth en pecannoten
7. Zachte melkchocolade met earl grey en shortbreadbodem
8. Witte chocolade met pistacheganache
9. Chocolate chip cookie-sandwiches
10. Bokkenpootreep

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen of op je verlanglijstje zet. Laat je het weten? Mocht je nog meer kookboeken-inspiratie kunnen gebruiken,  kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord