Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

eten met het seizoen in juli

Eten met het seizoen in juli: groente en fruit

Eten met het seizoen; vroeger deden ze niet anders want je moest het maar doen met wat er te oogsten viel in je eigen omgeving. Of putten uit de voorraad weckgroenten die zorgvuldig was aangelegd in periodes van overvloed. Ik zocht uit wat er beschikbaar is als je wilt eten met het seizoen in juli.

Tegenwoordig kunnen we als we willen het hele jaar door alle groenten en fruit eten omdat het van over de hele wereld wordt aangevoerd. Maar wees nu eerlijk; zo’n sappige, zoete, Hollandse aardbei in de zomer smaakt toch vele malen beter dan zo’n hard en waterig exemplaar uit Spanje in de winter. Dus wil jij liever eten met het seizoen? Ik zocht voor je uit wat er in de maand juli in Nederland beschikbaar is.

Eten met het seizoen in juli

Aardappelen
Aardbeien
Abrikozen
Andijvie
Appelen
Artisjok
Aubergine
Blauwe bessen
Bramen
Bleekselderij
Bloemkool
Broccoli
Chinese kool
Courgette
Doperwten
Frambozen
Groene selderij
Kersen
Komkommer
Koolrabi
Kropsla
Kruisbessen
Nectarines
Paddestoelen
Paprika
Perziken
Prinsessenbonen
Prei
Rabarber
Radijs
Rode bessen
Rode biet
Rode kool
Rucola
Savooikool
Snijbonen
Spinazie
Spitskool
Tomaten
Uien
Warmoes
Witte kool
Wortelen
Zwarte bessen

Uiteraard is het mogelijk dat dit rijtje groenten en fruit uit een ander land bij de supermarkt of groenteboer ligt. Even navragen voor je inkoopt dus als je er zeker van wilt zijn dat je Nederlandse producten inkoopt. Volgende maand volgt een overzicht van groenten en fruit in augustus! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie