Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Lekker lokaal Laura de Grave foto

Lekker Lokaal | Laura de Grave

Ik kwam Laura ooit eens tegen bij een event voor (food)bloggers in Amsterdam. Inmiddels zijn we wat jaren verder en ligt het boek Lekker lokaal van Laura voor me op tafel. Een boek dat niet alleen lekkere recepten belooft met producten van Nederlandse bodem, maar ook de nodige achtergrondinformatie geeft. 

Ons land is een goudmijn voor lekker eten en mooie producten als je weet wat er verbouwd wordt én wat je ermee moet doen. Koken met lokale seizoensproducten is lekker en supervers. Daarnaast steun je zo lokale boeren, verminder je voedselkilometers en bevorder je de biodiversiteit. Laura de Grave vertelt in Lekker lokaal waar je de beste producten bij jou in de buurt kunt vinden en hoe je daar vervolgens de lekkerste vegetarische gerechten mee maakt. Ze geeft de Nederlandse keuken een moderne, creatieve twist: wat dacht je van zelfgemaakte pannenkoekentaart, vegetarisch zoervleis of wortel-worstenbroodjes? (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van Lekker lokaal

Lekker lokaal Laura de Grave omslagLekker lokaal telt 191 pagina’s vol met lekkere recepten die zijn gemaakt met lokale producten. Na een overzichtelijke inhoudsopgave en een voorwoord van Laura vind je onder andere info over de voordelen van lokaal eten, tips om lokaal te eten en een seizoenskalender voor groente en fruit. Daarna vind je alle recepten. Van hartige radijsjestaart tot uienringen met romige dip en van kapucijners met mosterdsaus tot pannenkoekentaart. Achterin het boek vind je adressen, een dankwoord, geraadpleegde literatuur en een register.

Over Laura de Grave

Laura is culinair journalist, kookboekenauteur en presentator. Als freelancer werkt ze onder andere voor culinaire tijdschriften, waaronder Foodies Magazine en Allerhande. Ze presenteert de serie Lekker lokaal voor 24Kitchen en het Algemeen Dagblad. Ze schreef eerder al twee succesvolle kookboeken: Amsterdam kookboek en Nederland kookboek. Dankzij al haar ervaring weet ze precies wat Nederland te bieden heeft en zorgt ze voor genoeg inspiratie om gemakkelijk de allerlekkerste gerechten te maken.

Lekker lokaal banner

Mijn favorieten

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, altijd 10 recepten waar ik gelijk mee aan de slag wil en/of die ik er ronduit heerlijk uit vind zien. Uiteraard was dat bij Lekker lokaal niet anders.
1. eenpersoons appeltaart
2. mueslikoeken
3. peren- en appelmoes
4. boerenkoolomelet
5. appeltaartpap
6. uienringen met romige dip
7. hangop met aardbeien
8. kapucijners met mosterdsaus
9. stroopwafels
10. pannenkoekentaart

Als je graag met de seizoenen eet en liefst lokale producten gebruikt, is het boek van Laura echt iets voor jou. En of je nu wel of niet vegetarisch eet; bij een groot deel van de recepten speelt dat totaal niet mee of kun je zelf vlees/vis toevoegen. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie