Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

kerst cadeautstress foto

Kerst cadeaustress? Geef een mooi kookboek!

Of koken nu je lust en je leven is of dat je het liever houdt bij alles opeten; kookboeken zijn heerlijk voor iedereen. Lekker bladeren, kookinspiratie opdoen, lekkere trek krijgen enzovoort. Een mooi kookboek is dus ook dé oplossing als je last hebt van (last minute) kerst cadeaustress! En laat ik nu de nodige kookboeken in de kast hebben staan… Ik tip er vijf voor je en dan is het een kwestie van bestellen, inpakken en onder de boom leggen! 

Kerst cadeaustress? Geef een kookboek!

Van de plank | Sabrina Fauda Role
Mocht je net als ik graag een snackplank op tafel zetten, lees dan zeker even mee. Ik kreeg namelijk ‘Van de plank’ van Sabrina Fauda-Role. Wat een feest! En echt super leuk om onder de boom te vinden.

Stoofbijbel | Julius Jaspers
Voor alles stoof-liefhebbers mag deze Stoofbijbel niet in de kast ontbreken! Meer dan 150 recepten van Julius Jaspers. Daarmee komt je vader/zus/vriendin/opa de winter wel door toch?
Lekker Fred | Freddy Tratlehner
Laat je niet op het verkeerde been zetten door het omslag van ‘Lekker Fred’. Dit boek is te leuk! En niet alleen door de heerlijke recepten. Super leuk kerstcadeautje!
Brits bakboek | Regula Ysewijn
Ken je Regula Ysewijn al van haar blog Miss Foodwise of als jurilid van Bake Off Vlaanderen? Zo niet, dan brengt haar Brits Bakboek daar verandering in. Perfect om in te pakken voor die ene bakgrage vriendin of moeder!
Vijf seizoenen
Vijf seizoenen? Jazeker want Jonathan vindt de voorzomer een extra seizoen als het gaat om verse ingrediënten van eigen bodem. Heerlijk vast je verheugen op het voorjaar met een lading nieuwe recepten!
En, zit er een geschikt kookboek bij om korte metten te maken met je kerst cadeaustress? Veel geefplezier! 
(Dit artikel bevat affiliate links)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

One Comment

Geef een antwoord