Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

november 2018

Een terugblik op oktober 2018

Het is alweer tijd voor de ‘wrap up’ van oktober 2018. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet is er weer een maand afgelopen. Vaak zonder echt stil te staan bij wat er die maand allemaal is gebeurd. Daarom deze maand ook weer een wrap up. Voor mezelf en voor wie het leuk vindt om te lezen. Wie weet komt er nog iets voorbij dat je gemist hebt of dat inspiratie biedt ?

Deze blogs werden het meest gelezen in oktober 2018

Op Pukster.nl verschenen in oktober in totaal 17 nieuwe blogartikelen. Altijd leuk om te zien: de vijf best gelezen blogs van oktober, en daar zitten ook ‘oudjes’  tussen, op een rijtje.

1. Canadese appeltaart: ons favoriete appeltaart recept

2. Koken met Ellen: rijst met worst

3. Bakken voor je trouwe vriend? Check dit honden muffins recept

4. Trek in zalmsalade? Die maak je natuurlijk zelf met dit zalmsalade recept

5. Hallo herfst en hallo stoofpotjes tijd

Als je zeker wil zijn dat je niets mist; meld je aan voor de Pukster-nieuwsbrief en je vindt ze vanzelf (verzameld) in je mailbox.

Wat ik zelf heb gelezen in oktober 2018

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Soms gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door maar vaker lees ik ze helemaal. Ik zal me beperken tot de titels die ik ook echt gelezen heb. En daar zitten natuurlijk ook boeken tussen die ik heb gekocht of gekregen. Deze maand waren het er zes.

  • Ik moest er lang op wachten maar uiteindelijk lag Mangiamo van Antoinette Coops voor me klaar bij de bibliotheek. Een heerlijk boek om door heen te bladeren en Italiaanse kookinspiratie op te doen.
  • Cheesecake bestelde ik bij Bol.com en lag een dag later in de brievenbus. Ik schreef er een review over want dit boek is eigenlijk niet te doen als je een beetje op je lijn wil letten: te lekkere recepten!
  • Tijdens een rondje door de bibliotheek viel mijn oog op twee boeken met de titel Vintage Tea Party van Angel Adoree. Wat een bijzonder leuke boeken! Super leuk bedacht met verrassende elementen.
  • Home Baked van Yvette van Boven nam ik mee uit de bieb maar staat nu op mijn wishlist want wat een heerlijke recepten! Ik nam ook nog Home Sweet Xmas mee van Yvette; ook een aanrader.
  • November staat bij de bibliotheek in het teken van Nederland Leest en dit jaar is het thema voeding. Het geschenkboekje, dat je gratis kunt ophalen bij de bieb, kreeg ik in oktober in handen. Leuk want er staat een boekentip van mijn hand in.

En verder…

Verder was oktober ook weer een volle en drukke maand waarin de klok een uur achteruit ging, de broers herfstvakantie hadden en de verwarming toch echt aanging. Ik deed mee aan de Instaswap Fall Edition; verstuurde zelf een swappakket én ontving een super leuk swappakket. En het was ook de maand dat Ellen haar eerste gastblog publiceerde met een lekker en kindvriendelijk recept.

Voor november staan er leuke samenwerkingen op de planning. Zo ben ik de komende maanden ambassadeur van Princes en ga ik een leuke winactie uitwerken. Met de aankomst van Sinterklaas op 17 november in het vooruitzicht is de tijd voor verlanglijstjes ook weer aangebroken. Ik vroeg een aantal leuke volgers/bloggers een verlanglijstje aan te leveren, die ik in de aanloop naar de feestdagen ga delen.

Kort samengevat was oktober 2018 een drukke maar leuke maand. November zal niet veel anders zijn denk ik. Sint Maarten, op 11 november, is voor ons altijd de aftrap voor een drukke periode tot januari met behalve de feestdagen ook nog twee jarige broers in december! Heb jij al leuke plannen gemaakt voor november? 

 

(Dit artikel bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord