Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Groene salade met kiwi, komkommer, appel, feta en rode ui
Groene salade met kiwi, komkommer, appel, feta en rode ui foto

Groene salade met kiwi, komkommer, appel, feta en rode ui

Nieuwe recepten voor lekkere salades kun je nooit teveel hebben, toch? Met dat idee probeerde ik laatst weer een nieuwe combinatie en dat resulteerde in deze groene salade met kiwi, komkommer, appel, feta en rode ui. Een combinatie die je misschien niet zo 1-2-3 zou verzinnen maar het pakte verrassend lekker uit, kan ik melden. 

Als je net zo’n liefhebber van salades bent als ik; je vindt verschillende lekkere recepten hier op Pukster.nl. Een paar van mijn favorieten? Sowieso de maaltijdsalade met biefstukpuntjes, geitenkaas, tomaat en radijs, de salade van watermeloen met mango, komkommer en munt is fantastisch voor bij de BBQ, en de groene salade met appel, spek en sjalot past eigenlijk overal wel bij. Nou ja, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Dit heb je nodig:

2 komkommers
6 kiwi’s
2 appels (zoet, bijv. pink lady)
halve rode ui
100 gram feta
50 gram hazelnoten
10 gram verse dille
sap van halve citroen
2 eetlepels sesamolie
2 theelepels honing
peper en zout

Zo maak je deze groene salade met kiwi:

1. Was de komkommers, halveer ze, verwijder de zaadlijsten met de hulp van een theelepel, snijd dan in kwart plakjes en doe in een grote schaal.

2. Schil de kiwi’s, snijd in vier parten, dan in plakjes en doe bij de komkommer in de schaal.

3. Was de appels, snijd in vier parten, verwijder de klokhuizen, snijd in plakjes en doe de stukjes in de schaal.

4. Snijd de halve rode ui in flinterdunne ringen en doe bij de rest van de salade.

5. Hak de dille fijn en doe 2/3 bij de salade.

6. Hak de hazelnoten grof en rooster in een droge pan goudbruin.

7. Meng in een kommetje  de sesamolie, honing en het citroensap en breng op smaak met peper en zout.

8. Verdeel de dressing over de salade en hussel alles even door elkaar.

9. Verkruimel nu de feta boven de groene salade, verdeel de geroosterde hazelnoten erover en bestrooi met de rest van de dille.

En, ga jij deze groene salade met kiwi, komkommer, appel, feta en rode ui binnenkort maken? Zo ja, dan ben ik benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het weten?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord