Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

ode aan groenten foto

Een ode aan groenten | Alice Zaslavsky

Wat een goed gelukt boek zeg! Onwijs dik en zwaar en werkelijk prachtig vormgegeven in kleuren waar je instant vrolijk van wordt: Een ode aan groenten van Alice Zaslavsky. Het is een prachtig naslagwerk als het gaat om groenten in alle kleuren van de regenboog. Meer weten? Lees maar mee…

Alice Zaslavsky presenteert in dit kleurrijke en prachtig vormgegeven kookboek 50 favoriete groentevariëteiten in meer dan 150 moderne en traditionele recepten. Op kleur geordend en vol met talloze tips over smaakcombinaties, vuistregels voor kopen, bewaren en bereiden van groenten, aangevuld met wijsheden van 50 ’s werelds beste chef-koks. Een ode aan groenten is het meest ambitieuze en uitgebreide naslagwerk over groenten, en geeft antwoord op de eeuwenoude vraag: wat eten we vanavond?  (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van Een ode aan groenten

Een ode aan groenten telt maar liefst 488 pagina’s met 50 heerlijke recepten. Het boek is prachtig weergegeven en bevat behalve recepten een schat aan informatie over groenten. Hoe je het beste kunt bewaren, combineren, enzovoort. Na een inhoudsopgave en een voorwoord van Alice, vindt je De groentematrix, Het hittespectrum en handige tips voor de perfecte voorraadkast. Daarna zijn de groenten en recepten opgedeeld in kleuren wit, geel, oranje, rood, paars, bruin, donkergroen en lichtgroen. Na alle kleuren vindt je nog een hoofdstuk over bouillon, boekentips om van te smullen, een dankwoord, een seizoenskalender en een handig register.

Over Alice Zaslavsky

Alice Zaslavsky is dé nieuwe frisse wind in het culinaire landschap en wordt wereldwijd erkend vanwege haar expertise en moderne, toegankelijke benadering van koken en eten. Alice is culinair correspondent van ABC News Breakfast en ABC Radio en bedenker van Phenomenon, een gratis digitale toolbox voor scholen om dagelijks gezonde maaltijden te ontwikkelen voor hun leerlingen. Je vindt Alice ook op Instagram.

Mijn favorieten uit Een ode aan groenten

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal gelijk 10 recepten waar ik mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Je snapt dat dat ook deze keer geen enkel probleem was.

1. Daikon-meiraappannenkoekjes met vega xo-saus
2. Waldorfsalade met koolrabi
3. Venkel & tomatenpanzanella met zelfgemaakte ricotta
4. Kokossago met citroengrascurd & mango
5. Glutenvrije rabarber & appelcrumble
6. Bietjes-in-de-blender-brownies (BBB)
7. Klassieke salade van stroperige balsamico, rucola en peer
8. Zomerse slice
9. Herensalade
10. Feelgoodnacho’s

En, ga jij Een ode aan groenten in huis halen? Hij staat echt prachtig in je keuken of boekenkast. Of misschien als cadeautje? Meer toffe kookboeken vind je hier >> 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie