Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Tagliatelle met spinazie, garnalen en gerookte zalm
Tagliatelle met spinazie, garnalen en gerookte zalm foto

Tagliatelle met spinazie, garnalen en gerookte zalm

Nu de dagen langer en warmer zijn, we vaker buiten kunnen eten en daardoor niet altijd zin hebben om lang in de keuken te staan, zijn snelle én lekkere recepten welkom toch? Deze tagliatelle met spinazie, garnalen en gerookte zalm is zo’n recept dat snel klaar is en waarvan iedereen blij wordt. 

Ik gebruik bij voorkeur graag volkoren pasta omdat dat voedzamer is. Tagliatelle is niet eenvoudig in volkoren uitvoering te krijgen, daarom gebruik ik dan graag verse tagliatelle uit de koeling. Vind ik smaakvoller en het grootste voordeel is wel dat het in een paar minuten gaar is. Ideaal!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

250 gram tagliatelle
200 gram (baby)spinazie
300 gram wokgarnalen
100 gram gerookte zalmblokjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
150 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
100 ml kookroom
olijfolie
40 gram pijnboompitten, geroosterd
peper en zout

Zo maak je deze tagliatelle met spinazie, garnalen en gerookte zalm:

1. Verhit in een hapjespan een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui.

2. Voeg dan de garnalen toe, knijp de teentjes knoflook fijn boven de pan en bak het geheel tot de garnalen gaar zijn.

3. Bereid ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Voeg de spinazie toe en bak mee tot de spinazie geslonken is.

5. Draai de hittebron lager, voeg de kookroom toe en meng het geheel door elkaar.

6. Voeg dan de cherrytomaatjes en gerookte zalmblokjes toe, schep het geheel voorzichtig om en laat meewarmen.

7. Breng op smaak met peper en zout.

8. Meng nu de tagliatelle door het mengsel in de hapjespan en verdeel over vier borden.

9. Bestrooi met pijnboompitten of zet deze op tafel voor de liefhebbers.

En, ga je dit bordje lekkers ook maken binnenkort? Laat me dan zeker weten of de tagliatelle met spinazie, garnalen en gerookte zalm in de smaakt valt. Meer lekkere tagliatelle-recepten? Kijk eens naar het recept voor tagliatelle arrabbiata met ansjovis of tagliatelle met asperges uit de oven.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie