Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

easy vegan all-day breakfast foto

Easy Vegan all-day breakfast #review

Als ik moet kiezen is ontbijt toch echt mijn favoriete eetmoment van de dag. Je snapt dat ik dus heel blij word van een boek als dit: Easy Vegan all-day breakfast van Living the Green Life. Maar liefst 70 recepten om uit te kiezen én die je niet persé ‘s ochtends hoeft te eten. Kijk je mee?

De lekkerste vegan ontbijtrecepten waar je de hele dag van kunt genieten, dat is waar Easy Vegan all-day breakfast om draait. Leef je uit met 70 nieuwe, heerlijke en verrassende gerechten. Maak bijvoorbeeld een upside down perencake of bak de allerlekkerste amandelpannenkoeken! Meer fan van hartig? Probeer de verrukkelijke tomatenquiche of bereid snel een spicy omelet met gemarineerde tempeh. Klinkt grandioos toch? We hebben nog veel meer voor je in petto in deze allernieuwste Easy Vegan! Voor elk moment, waar en wanneer je maar wilt. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van Easy Vegan all-day breakfast

easy vegan all-day breakfast omslagEasy Vegan all-day breakfast telt 174 pagina’s met 70 heerlijke vegan ontbijtrecepten. De foto’s zorgen ervoor dat je accuut de keuken in wilt om ontbijtjes te gaan fixen. Te lekker allemaal. Na een inhoudsopgave en een voorwoord van Sanne, vindt je Sanne’s Big 5 en een handige tips voor je keukenkastje. Daarna zijn de recepten ingedeeld in de hoofdstukken Snelle ontbijtjes, Licht & gezond, Lazy sunday, Mood boosters, Let’s celebrate, Drink your breakfast en To go. Tot slot vind je achterin het boek nog een dankwoord en een handig register.

Over Living the green life

Sanne en het team van Living the Green Life willen iedereen inspireren en motiveren minimaal een keer per week plantaardig te eten. Vegan koken is volgens LTGL geen uitdaging, maar juist ontzettend makkelijk, leuk en fantastisch lekker. Het team van LTGL, dat nu uit vijf fulltimers bestaat, schrijft over en doet van alles wat met plantaardig eten en leven te maken heeft. Je vindt het platform niet alleen via livingthegreenlife.com maar ook op Instagram, Facebook en Pinterest.

“Het ontbijt is mijn favoriete eetmoment van de dag. Dat was het vroeger al en dat is altijd zo gebleven. Licht, zwaarder, zoet, hartig, gezond, guilty pleasures, to go, uitgebreid, bowls of snacks. In ons nieuwe boek vind je het allemaal!” – Sanne van Rooij (founder Living the Green Life)

Mijn favorieten uit Easy Vegan all-day breakfast

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal gelijk 10 recepten waar ik mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Je snapt dat dat ook deze keer geen enkel probleem was. Sterker nog: keuzestress!

1. Breakfast couscous
2. BP-J chia-parfait
3. Red berry crumble
4. Rolled up cinnamon pancakes
5. Kardemombuns
6. Pretzels
7. Amandelpannenkoeken
8. Pop-tarts
9. Raspberry sweet rolls
10. Ontbijtkoekrepen gevuld met aardbeienjam

En, ga jij Easy Vegan all-day breakfast in huis halen? Of misschien als cadeautje? Meer toffe kookboeken vind je hier >> 

 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie