Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Cake met bosvruchten, witte chocolade en een kruimellaag
Cake met bosvruchten, witte chocolade en een kruimellaag foto

Cake met bosvruchten, witte chocolade en een kruimellaag

Cake met een kruimellaag, hoe lekker is dat?! De zachte structuur van cake, gevuld met bosvruchten, een vleugje kokos en witte chocolade en daar bovenop een crunchy kruimeldeeg. Smullen echt! Wil je nu gelijk de keuken in om ook deze cake met bosvruchten te maken? Dat kan, check snel het recept hieronder. 

Behalve bij de koffie/thee is deze cake ook een ideaal dessert als je eters krijgt. Een stuk bosvruchtencake met ernaast een lekker bolletje vanille roomijs. Niemand zal mopperen denk ik zomaar. Voor meer lekkere cakerecepten kijk je hier >>

Dit heb je nodig:

200 gram bloem
8 gram bakpoeder
4 eieren, op kamertemperatuur
200 gram roomboter, op kamertemperatuur
180 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels geraspte kokos
snufje zout
125 gram blauwe bessen en frambozen (diepvries)
100 gram witte chocolade, in stukjes

Voor de kruimellaag:
50 gram havermout
125 gram bloem
4 gram bakpoeder
75 gram bruine basterdsuiker
100 gram roomboter
snufje zout

Zo maak je deze cake met bosvruchten, witte chocolade en een kruimellaag:

1. Doe de ingrediënten voor de kruimellaag in een beslagkom, meng met een vork tot een egaal kruimeldeeg en zet weg.

2. Bekleed een vierkante (brownie)vorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 160 graden.

3. Doe de boter in stukjes in een beslagkom, voeg de suiker toe en mix tot een romige massa.

4. Voeg dan een voor een de eieren toe en mix op de hoogste stand egaal en luchtig.

5. Meng het bloem, de bakpoeder, kokosrasp, vanillesuiker en het zout en voeg dan toe aan de botermix. Meng met een spatel tot een glad beslag.

6. Schep de bosvruchten om met wat bloem. Zo voorkom je dat ze direct naar de bodem zakken in de vorm.

7. Doe de bosvruchten en witte chocolade bij het beslag, meng snel door elkaar en verdeel het beslag dan over de bakvorm.

8. Verdeel tot slot het kruimeldeeg over de bovenkant van het cakebeslag en zet de cake dan in het midden van de oven. Bak zo’n 45-50 minuten (ligt een beetje aan de oven) tot de cake gaar en goudbruin is. Test even met een droge sateprikker; komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.

Het is echt een heerlijke combinatie, al zeg ik het zelf. Ga jij deze cake met kruimellaag en bosvruchten een keer maken? Ik hoor graag of je ‘m ook zo lekker vindt!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie