Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Easy dinners foto

Easy dinners | Louise De Brabandere

‘Snelle en smakelijke recepten voor gewone weekavonden’. Dat is het onderschrift van het boek Easy Dinners van Louise De Brabandere. Het boek belooft vol te staan met fijne recepten die je ook op een drukke doordeweekse dag snel op tafel zet. Kijk je mee? 

Het concept spreekt me sowieso aan omdat dat overeenkomt met de recepten die je hier op Pukster.nl kunt vinden. Niets gecompliceerds maar wel lekker en afwisselend eten. Uiteraard bladerde ik het boek helemaal door en kwam ik echt veel lekkers tegen. Ik vraag me wel af of het boek direct geschikt voor je is, als je vooral van de aardappelen-groenten-vlees bent. Als je er open voor staat om eens iets anders op tafel te zetten, zit je goed met dit boek.

Easy dinners is voor iedereen die op zoek is naar de magische toverformule voor vers, lekker en voedzaam eten. Het helpt je met de dagelijkse wat-gaan-we-eten-struggle, zonder in te leveren op smaak. In 55 makkelijke recepten voor iedere dag leert Louise de Brabandere je hoe je in een handomdraai een verse maaltijd op tafel zet. Doordeweeks koken hoeft immers niet gecompliceerd te zijn of lang te duren om écht lekker en verrassend te zijn. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van de Easy dinners:

easy dinners omslagEasy Dinners telt maar liefst 221 pagina’s met 55 recepten voor elke dag. Het boek is overzichtelijk ingedeeld in de hoofdstukken Voor je begint, Mijn voorraadkast, Uit de oven, In minder dan 30 minuten klaar, Voorraadkastkoken, Easy & Fancy dinners en Big batch. Voorin het boek vind je eerst nog een voorwoord en een handige gerechtenindex waarin je precies kunt zien welke recepten je in ieder hoofdstuk kunt vinden. Tot slot vind je achterin het boek nog een dankwoord en een index.

Over Louise De Brabandere

Louise De Branbadere is kookboekenauteur, receptenontwikkelaar en foodstylist en schrijft wekelijkse voor de culinaire rubriek van De Morgen Magazine. Haar wereld draait rond homemade food en de subtiele kunst van entertainen. Ze stileert de lekkerste foodsettings voor merken en magazines zoals Nest Magazine, IKEA, en Carrefour. Hier lees je meer >>

Banner easy dinners

Mijn favorieten uit Easy dinner:

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal gelijk 10 recepten waar ik mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Ook dit keer heb ik weer een mooi lijstje gemaakt:

1. ovenschotel met gehakt, mascarpone, harissa en bloemkool
2. fattoush met aubergine
3. orecchiette met broccoli en ansjovis
4. spicy noedels met gehakt en paskoi
5. lauwwarme caesarsalade
6. wintergroenten met misoboter en gebakken zalm
7. crispy gebakken kabeljauw met kruidige beurre noisette
8. geroosterde pompoensoep
9. snelle pho
10. parelcouscous met meloen, geroosterde groenten en salsa verder

En, ga jij Easy dinners in huis halen en aan de slag met die lekkere recepten voor elke dag? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie