Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Salade met bleekselderij, appel, oude kaas en meer lekkers
Salade met bleekselderij, appel, oude kaas en meer lekkers foto

Salade met bleekselderij, appel, oude kaas en meer lekkers

Je kunt mij in principe altijd blij maken met een lekkere salade of met rauwkost. Hoewel het het hele jaar door mag, zijn de lente en zomer extra fijn voor salades. Je vindt dan ook flink wat saladerecepten hier op Pukster.nl. Vanaf vandaag voeg ik er weer een aan het lijstje toe: salade met bleekselderij, appel, oude kaas en meer lekkers. 

Je kunt dit recept eenvoudig omtoveren in een maaltijdsalade. Bak wat stukjes kipfilet, gewoon met wat peper en zout gekruid, in een scheutje olijfolie. Laat ze afkoelen en schep ze tot slot door de salade die je volgens het basisrecept hieronder maakt.

Dit heb je nodig:

5 stengels bleekselderij
halve komkommer
5 walnoten
50 gram oude kaas, in kleine blokjes
2 appels (bijv. Pink lady)
1 lente-uitje, in ringetjes
15 rode/blauwe druiven, gehalveerd
klein handje rozijnen
3 eetlepels Skyr
1 eetlepel mayonaise
2 theelepels mierikswortel
2 theelepels honing
1 eetlepel gehakte dille
peper en zout

Zo maak je deze salade met bleekselderij, appel, oude kaas en meer lekkers:

1. Snijd de bleekselderij in boogjes en doe in een schaal.

2. Snij de komkommer over de lengte in drieën, vervolgens in plakjes en doe dan ook in de schaal.

3. Schil de appels, snijd ze in blokjes en doe ze bij de bleekselderij en komkommer.

4. Voeg de oude kaas, lente-ui, rozijnen en druiven ook toe.

5. Meng in een kommetje de Skyr, mayonaise, mierikswortel, honing en dille door elkaar en breng op smaak met wat zout en peper.

6. Breek de walnoten in stukjes en voeg bij de salade.

7. Schep nu twee eetlepels van de dressing door de salade.

Zet de salade op tafel met de rest van de dressing voor de liefhebbers. Lekker op warme dagen met een broodje en wat smeerseltjes. Kan goed als lunch (to go) of als avondmaaltijd. Enjoy!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord