Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Kapucijnerschotel met gehakt, prei en paprika
Kapucijnerschotel met gehakt, prei en paprika foto

Kapucijnerschotel met gehakt, prei en paprika

Kapucijners zijn niet direct ’top of mind’ bij de meeste mensen. Ik ben opgegroeid met een vader die dol was op kapucijners en dat is gelijk de reden dat ik ze hier zo af en toe op tafel zet. Meestal in de vorm van een ‘captains diner‘ maar deze kapucijnerschotel met gehakt, prei en paprika was ook lekker!

Dit is weer een fijn recept voor drukke dagen want het staat echt snel op tafel. Ik maakte er nog een lekker pannetje verse appelmoes bij. Dat kun je heel goed een dag eerder al doen, wordt het alleen maar lekkerder van. Ik schil daarvoor altijd een kilo elstar appels, snijd ze in grove stukken en doe ze met een klein laagje water in de pan. Kaneelstokje erbij, aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen tot je appelmoes hebt. Kaneelstokje eruit, laten afkoelen en dan de koelkast in. Suiker voeg ik nooit toe maar als je een zoetekauw bent, kan dat natuurlijk.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

3 potten jonge kapucijners (velderwtjes, Hak), uitgelekt
300 gram rundergehakt
200 gram spekreepjes
1 grote ui, gesnipperd
1 rode paprika, in kleine blokjes
200 gram prei in dunne ringen
1 theelepel gerookt paprikapoeder
peper en zout

Zo maak je deze kapucijnerschotel met gehakt, prei en paprika:

1. Bak in een hapjes pan de spekreepjes uit tot ze bruin beginnen te kleuren.

2. Voeg dan de ui en paprika toe en bak dit een paar minuten mee.

3. Voeg dan het gehakt toe, samen met het gerookt paprikapoeder en bak het rul.

4. Voeg dan de prei toe en bak nog even alles door tot het vocht verdampt is.

5. Draai de temperatuur omlaag en voeg de kapucijners toe, schep een paar keer om en laat meewarmen.

6. Proef even en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Lekker met wat zilveruitjes of piccalilly op het bord en dat kommetje zelfgemaakte appelmoes. Smullen maar!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie