Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

dumplings & noedels foto

Dumplings & Noedels | Pippa Middlehurst

Een boek vol met Aziatisch comfort food zeg je? Kom maar door! En zo gebeurde het dat je nu de review leest van het boek Dumplings & Noedels. Een boek waarmee je goed voor de dag kunt komen als cadeautje voor iedere hobby-kok.

Dumplings & Noedels onthult de geheimen achter het bereiden van het lekkerste Aziatische comfort food. Leer stap voor stap diverse soorten noedels maken en krijg vouwtechnieken onder de knie voor gyoza en wontons. Geniet van pittige miso ramen, char siu bio, dan dan-noedels en verslavende groenteloempia’s. De meer dan 70 overheerlijke recepten in dit boek nodigen je uit om alles te maken. Met handige menusuggesties en tips voor je voorraadkast kun je direct aan de slag. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van de Dumplings & Noedels:

dumplings en noedels omslagDumplings & Noedels telt maar liefst 192 pagina’s met meer dan 70 recepten. Het boek is overzichtelijk ingedeeld in de hoofdstukken Zo gebruik je dit boek, Goede ingrediënten om op voorraad te hebben, Belangrijk gereedschap en andere nuttige spullen, Menusuggesties, Dumplings, Noedels en Bijgerechten, tussendoortjes en sauzen. Tot slot vind je achterin het boek nog een register en een dankwoord. Wat vooral leuk aan dit boek is, is het feit dat Pippa je stap voor stap uitlegt hoe je dumplingdeeg maakt, hoe je ze vouwt en ook hoe je verschillende Noedels ‘from scratch’ zelf maakt.

Over Pippa Middlehurst

Pippa Middlehurst is de winnaar van Britain’s Best Home Cook en organiseert sindsdien food events en workshops. Ze is regelmatig te zien op de BBC en heeft een voorliefde voor de Aziatische keuken. Je vindt Pippa ook op Instagram met een toffe feed vol heerlijke foto’s.

Banner dumplings & noedels.jpg

Mijn favorieten uit Dumplings & Noedels:

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal gelijk 10 recepten waar ik mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Ook dit keer heb ik weer een mooi lijstje gemaakt:

1. Char siu bao
2. Gua bao
3. Xiao long bao met krab (soepdumplings)
4. In de wok gebakken noedels met rundvlees en paksoi
5. Biang biangnoedels met lamsvlees
6. Dan dan-noedels
7. Biang biangnoedels overgoten met hete olie
8. Curry-udon
9. Salade van gekneusde komkommer
10. Meerlaagse pannenkoeken uit Shanghai

En, ga jij Dumplings & Noodles in huis halen voor jezelf? Of leg je ‘m onder de boom voor die keukenprins(es) in de familie? Meer toffe kookboeken vind je hier >>

 

(Dit blog bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie