Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Cheesecake van Sabine Koning

Cheesecake | Sabine Koning

Soms komen er boeken voorbij waarvan je gelijk weet: die wil ik! Cheesecake van Sabine Koning is zo’n boek. Alleen van het omslag loop het water je al in de mond. En dan te bedenken dat er 50 recepten voor cheesecake instaan… Snap je? Anyway, ik bestelde het boek en niet veel later lag het in de brievenbus. 

Sabine Koning is fotograaf, professioneel kookboekenmaker en eigenaar/oprichter van foodblog OhMyFoodness.nl waar ze maandelijks meer dan 300.000 mensen voorziet van de nodige eet- en reisinspiratie. Na het Guilty Pleasures kookboek (2015) en Reishonger (2017) is het nu tijd voor haar grote liefde: cheesecake!

Wat je kunt verwachten van Cheesecake van Sabine Koning

Zoals gezegd bevat het boek maar liefst 50 recepten voor Cheesecake. Na wat basis tips voor het bakken van cheescake volgen de recepten, die zijn onderverdeeld in de hoofdstukken Double trouble, Met een huppeltje, Chocolade- & koekjesdieet, Fris & fruitig, No bake en Effe wat anders. Het zal je vast niet verbazen maar ieder recept is voorzien van een foto die het vrijwel onmogelijk maakt om niet NU cheesecake te willen eten.

Mijn favorieten uit Cheesecake

Tot nu toe was de favoriet hier thuis toch echt de white chocolate cheesecake met speculaasbodem. Rond Sinterlaas voeg ik extra nog kruidnoten toe. Maar dan dit boek jongens…

1. Cinnamon cheesecake; omdat ik nu eenmaal gek ben op kaneel.

2. Tarte tatin-cheesecake met appel; omdat ik een ‘gewone’ tarte tatin al een tijdje op mijn te-maken-lijstje heb staan.

3. Triple chocolate cheesecake; dit hoef ik niet uit te leggen toch? #chocoholic

4. Chocoladechip cookie dough cheesecake; dit is misschien zelfs wel dé favoriet…

5. Appelkruimel cheesecake; als je de foto ziet en net als ik van appeltaart houdt snap je het direct.

6. Rocky road cheesecake; omdat ik gok dat de broers hier heel blij van worden.

7. S’mores cheesecake met Oreo’s; dit combineert twee dingen die van zichzelf al heerlijk zijn.

8. Bounty’s cheesecake; als kokos-fan is dit natuurlijk een must.

Ik denk dat de eerstvolgende keer dat ik cheesecake ga maken zomaar eens keuzestress kan opleveren. Maar ach welke het ook wordt, lekker zal het sowieso wel zijn toch? 

Titel: Cheesecake
Auteur: Sabine Koning
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Prijs: € 20,-

Koop bij bol.com

(Dit artikel bevat affiliate links)

 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie