Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #39 foto

All you can read #39: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #39?

All you can read #39

LEEF | Bibian Mentel

Pfoe… dat was een indrukwekkend verhaal. Het verhaal van Bibian, in haar eigen woorden. Hoe ze er keer op keer voor koos om haar leven niet te laten leiden door de kanker die haar steeds weer te grazen nam. Door in mogelijkheden te denken en met de wens er zo lang mogelijk voor haar dierbaren te zijn. Mooi.

Bibian Mentel kreeg sinds het jaar 2000 vijftien keer de diagnose kanker. In LEEF lees je hoe Bibian na elk slechtnieuwsgesprek snel de knop omzet en hoe ze er heel bewust voor kiest om te leven. Want leven deed ze. Met hart en ziel. Elke dag opnieuw. Bibian inspireerde en motiveerde tijdens haar leven dagelijks mensen – en dat doet ze nog steeds – om te kiezen voor het leven en het maximale uit jezelf en uit het moment te halen. Bibian: Als ik bij alles wat mij overkomt in een hoekje ga zitten kniezen, dan had ik de afgelopen jaren weinig plezier beleefd. Ik geniet van al het goede in mijn leven en zorg dat mijn lichaam in optimale conditie is om de strijd tegen kanker aan te gaan. Dat doe ik door positief denken, sporten, gezond eten en genoeg slapen. Daarnaast zijn goede artsen en een flinke dosis geluk essentieel. Lutske Bonsma interviewde Bibian Mentel veelvuldig in 2017 en 2018 en schreef naar aanleiding hiervan het boek LEEF. Nadat bekend werd dat Bibian in februari 2021 uitbehandeld was, volgden nieuwe interviews die werden vastgelegd in de herziene uitgave van LEEF. “Volg je passie. Verzamel herinneringen in plaats van bezittingen.” (Bron: omslag)

Even goede vrienden | Jane Fallon

Over Amy die op pijnlijke wijze ontdekt dat haar vriend vreemdgaat. Met haar beste vriendin… Terwijl ze in Amerika was voor werk. In plaats van instorten, gaat ze voor wraak. Ze laat Jack en Mel denken dat ze in de VS is terwijl ze ondertussen samen met vrienden de ene na de andere gepaste wraakactie uitvoert. Tegelijkertijd krijgt haar nieuwe leven stap voor stap vorm. Aanrader!

Amy dacht dat ze álles wist van haar beste vriendin Melissa. Maar ja, Amy dacht ook dat ze verloofd was met de man van haar dromen. Tot die dag dat ze onverwacht vroeg thuiskomt en daar de spullen van een andere vrouw ziet liggen. Spullen die haar verdacht bekend voorkomen… De meeste vrouwen zouden op dat moment instorten. Amy heeft een beter plan: ze blijft in haar rol als liefhebbende verloofde, maar dan wel met een eigen agenda… (Bron: omslag)

Niet te breken | Sander Aarts

Sander vertelt over zijn indrukwekkende militaire carrière. Het boek geeft een kijkje in het turbulente leven van de Special Forces. Wat er fysiek en mentaal voor nodig is om daar onderdeel van uit te maken. En hoe grappig dat je dan ook nog een oud-collega van je broer herkent in de Ron uit hoofdstuk zeven.

De best getrainde militair van Nederland vertelt wat hij heeft meegemaakt én wat hij daarvan heeft geleerd en helpt je zo met jouw persoonlijke ontwikkeling. Hij had de mooiste baan, de ultieme jongensdroom: teamleider bij de Special Forces. Vechten, schieten, duiken, uit vliegtuigen springen, uit onderzeeboten ontsnappen. Een James Bond-film maar dan echt. Na een succesvolle carrière van zestien jaar vertelt Sander Aarts, de best getrainde militair van Nederland, wat hij allemaal heeft meegemaakt én wat hij daarvan heeft geleerd. Sander is het levende bewijs dat je met de juiste mentaliteit alles kunt bereiken en in Niet te breken deelt hij de inzichten die hij heeft opgedaan onder de meest extreme omstandigheden. Zo kun je lezen over bizarre belevenissen die je normaal alleen in films ziet en krijg je tegelijkertijd waardevolle, toepasbare lessen voor het dagelijks leven. Of het nu gaat om handelen in stressvolle situaties of hoe je beter kunt reageren op angst, dit boek inspireert je om je prestaties te verbeteren, op ieder gebied. (Bron: omslag)

Kookschool d’Amore | Nicky Pellegrino

Over vier vrouwen die elkaar niet kennen maar naar dezelfde kookschool op Sicilië reizen voor een culinaire vakantie. De zeer verschillende vrouwen leren elkaar en de geheimen van de Siciliaanse keuken steeds beter kennen. Luca, de eigenaar van de kookschool, heeft een verleden waar hij allesbehalve trots op is én hij krijgt gevoelens voor een van zijn gasten. Heerlijk boek! En nu wil ik ook naar de kookschool van Luca…

Luca Amore runt een kookschool op Sicilië. Hij doet niets liever dan mensen wegwijs maken in de heerlijke Italiaanse keuken. Maar de groep die nu aanschuift in zijn kookschool bewijst dat de meester zelf soms ook nog iets bij kan leren over het leven… Vier vrouwen – een alleenstaande moeder, een ambitieuze advocate, een vrouw op zoek naar zichzelf en een weduwe op zoek naar een nieuwe invulling van haar leven – beginnen de week als vreemden, maar in de hitte van de keuken worden vriendschappen gesmeed die alles zullen veranderen.

Gek van jou | Jette Schröder

Over Lize die zichzelf tot happy single heeft verklaard en vast van plan is dit zo te houden. Haar tante geeft haar een retraite cadeau in ‘The mansion of love’ met de hoop dit om te buigen. Lize gaat met de bedoeling er een sappig stuk over te schrijven voor Frappy.nl, het platform waar ze voor werkt. Houdt ze dit vol of zwicht ze toch voor de invloed van de vrouwen daar én voor de toch wel leuke Niek…

Na die laatste mislukte date heeft Lize het hé-lemaal gehad met mannen. Vanaf nu is ze ‘happy single’. En dan kan ze ook nog eens aan het werk voor Frappy.nl, hét platform voor vrouwen die geen man nodig hebben om gelukkig te zijn. Komt dat even goed uit!Dan krijgt ze een tweeweekse retraite naar The Mansion of Love cadeau, waar gastvrouw Marie-Sophie jonge vrouwen op geheel unieke wijze onderwijst in de liefde. Meteen besluit ze dit aan te grijpen om voor Frappy een ontluisterend undercoverstuk te schrijven over haar verblijf. De wereld moet weten wat voor achterhaald en vrouwonvriendelijk instituut die belachelijke Mansion is.Maar kan Lize wel weerstand bieden aan de toch best wel aanstekelijke romantische lessen van Marie-Sophie? En waarom krijgt ze het steeds zo warm van de knappe kok des huizes? (Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

(Dit artikel bevat affiliate  links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord