Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Friday favorites foto

Friday Favorites #13: cadeautjes voor een puber

Regelmatig kom ik leuke, lekkere, mooie en/of bijzondere dingen tegen, online of offline, voor mezelf of voor de mannen… Soms koop ik ze, soms krijg ik ze of gaan ze op mijn wishlist en soms blijft het bij spotten. Deze keer draait de friday favorites om cadeautjes voor een puber. En dan vooral voor onze zoon van 13. 

Best lastig toch, cadeautjes bedenken voor pubers? Wij vieren Sinterklaas altijd met vrienden en die hebben inmiddels ook een puber maar dan in de vorm van een dochter. Daar zijn nog wel redelijk eenvoudig leuke cadeautjes voor te bedenken; make-up, kleding, en andere frutsels en hebbedingetjes waar meisjes blij van worden. Misschien ook omdat ik zelf een ‘meisje’ ben. Voor grote broer was het toch echt een stuk lastiger. Maar het is gelukt! Kijk je mee?

Cadeautjes voor een puber

FF #13: bidon

Grote broer traint drie keer in de week en speelt op zaterdag een hockeywedstrijd. Dus toen hij tijdens een middagje shoppen, geheel spontaan, bij het afrekenen van zijn nieuwe winterjas deze bidon aanwees, dacht ik ‘onthouden’! Deze zat dus ook tussen de Sinterklaas-cadeautjes en werd enthousiast ontvangen. Het is ook wel echt een leuk ding toch? Misschien haal ik er zelf ook nog wel een…

FF #13: wereldkaarten

Iets leuks voor aan de muur van zijn puberkamer! Want ook die verandert mee van jongenskamer naar mancave. Hoe tof zijn deze canvas wereldkaarten?! Handig ook nog bij het oefenen voor de Topo-toetsen haha. Maar goed, de keuze was niet zomaar gemaakt want je kunt de wereldkaart kopen in onwijs veel verschillende soorten, maten en kleuren. Ik koos voor grote broer de grootse van deze drie. De twee kleinere canvas wereldkaarten gingen in ‘de zak van Sinterklaas’ voor kleine broer en een vriendinnetje. Als je puber niets heeft met wereldkaarten; laat dan de mooiste foto van je zoon/dochter (check wel eerst even of de puber die mening deelt) omtoveren tot een canvas foto. Ook leuk voor onder de kerstboom!

FF #13: huissokken

Naar school draagt hij ‘voetjes’ in zijn sneakers. Gebruik ik zelf ook want die zie je niet boven je schoenen uit. Enige nadeel: zodra je je schoenen uit doet heb je dus koude voeten in deze periode van het jaar. HemdVoorHem snapt dit en stuurde een paar heerlijk warme huissokken met antislip onderkant in een leuke cadeauverpakking. Nu kan hij dus vanuit z’n sneakers gelijk deze fijne sokken aanschieten. Ok, misschien niet als er vrienden mee naar huis komen 😉 Sowieso, check echt even de site van HemdVoorHem voor een ruime keuze in te leuke cadeautjes voor de man.

FF #13: sportkleding

Als je veel sport, heb je veel sportkleding nodig. Want behalve al dat hockeyen is er ook nog twee keer per week gym op school. En ja, ik was dagelijks meerdere wassen maar soms komt het net even niet lekker uit. Dus bestelden we een extra setje sportkleding voor grote broer. Dat moest uiteraard wel van een merk zijn waarmee hij zich kan vertonen dus werd het Adidas.

FF #13: wereldbol

Om nog maar even in de sfeer van de wereldkaarten te blijven; deze wereldbol van kurk is toch ook geweldig?! Een leuke eye catcher voor op het bureau en dan maar vlaggetjes prikken op de plekken waar je graag heen wil en/of al bent geweest. Zo wordt het nog wel eens wat op het gebied van Aardrijkskunde 😉 O en er is ook nog een te leuke toilettas die op de wishlist gaat.

FF #13: bananen

Bananen? Inderdaad. Grote broer heeft iets met bananen. Vraag me niet waarom, maar alles waar bananen op staan afbeeld of de vorm van een banaan heeft vindt hij top. Dus gingen er de nodige bananen-cadeautjes in de zak op pakjesavond: een cap, sokken en natuurlijk een zak bananenschuimpjes.

Als jij ook friday favorites hebt: let me know! Dingen die het leven net even leuker maken zijn altijd welkom ten slotte. Voor nu: succes met zoeken naar cadeautjes voor een puber!

(Dit artikel bevat gesponsorde links)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie