Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

5 boekentips voor Valentijnsdag foto

5 boekentips voor Valentijnsdag

Valentijnsdag is een dag die bedoeld is om de liefde te vieren en om je (geheime) liefde te laten zien aan degene waar je van houdt. Kortom, een dag vol met romantiek, bloemen, lieve kaartjes en cadeaus. Maar wat als je geen inspiratie hebt voor een cadeau? Dan is een boek altijd goed! Hieronder vind je vijf fijne boekentips voor Valentijnsdag, die je cadeau kunt geven óf lekker zelf lezen natuurlijk. 

Het zijn stuk voor stuk fijne tips, grotendeels klassiekers, die je gelezen moet hebben. Kijk je liever naar een mooie film of serie? Lees dan ook zeker verder, want de meeste boekentips zijn ook verfilmd of tot een serie bewerkt. Ik ben benieuwd of je ze alle vijf al gelezen en/of gezien hebt.

5 boekentips voor Valentijnsdag

1. The notebook | Nicholas Sparks
Als Noah Calhoun na de Tweede Wereldoorlog van het front terugkeert naar North Carolina probeert hij de oorlog achter zich te laten. Hij stopt al zijn energie in de restauratie van een oud plantagehuis. Dit huis herbergt zijn mooiste herinneringen en zittend op zijn veranda denkt hij terug aan het meisje van wie hij eens zoveel hield. De mooie Allie Nelson is inmiddels verloofd met een rijke advocaat, maar kan de jongen aan wie ze haar hart zo lang geleden verloor nog altijd niet vergeten. Heeft hun liefde de tijd doorstaan? Een klassieker onder de romantische boeken! Het boek is ook verfilmd (en te vinden op Netflix) en is een absolute must-read om bij weg te zwijmelen.

 

2. Me before you | Jojo Moyes
Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg. Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken? Het boek is een echte tranentrekker en laat zien hoe de liefde tussen twee mensen kan groeien ondanks de obstakels die ze moeten overwinnen. De film is ook een absolute aanrader!

3. Het Rosie project | Graeme Simsion
De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waar Don haar misschien bij zou kunnen helpen. Een
 boek met humor over hoe twee mensen met heel verschillende persoonlijkheden elkaar toch kunnen vinden.

4. Aan alle jongens van wie ik hield (To all the boys I’ve loved before) | Jenny Han
Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht en… stopt de brief in een doos die ze in haar kamer verstopt. Totdat de doos op een dag opeens weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus. Dit
 boek is het eerste deel van een serie van drie. De hele (heerlijke) serie is ook te vinden op Netflix

5. Een weeffout in onze sterren (The fault in our stars) | John Green
Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn. Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken. Een boek uit de categorie heftig… Ook dit boek is verfilmd. Zorg voor tissues bij de hand!

Afhankelijk van wie je in gedachten hebt, zit er vast iets leuks tussen deze vijf boekentips voor Valentijsdag om cadeau te geven. En voor jezelf zit er ook vast een boek tussen dat bij jouw Valentijnsdagstemming past. Dus trek je comfortabele kleding aan, pak een kop thee of koffie en verlies jezelf in één van deze fantastische boeken (of films/series) over Valentijnsdag. Meer ‘good reads’ vind je hier >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie