Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Homemade guacamole: zo maak je het zelf
guacamole recept

Homemade guacamole: zo maak je het zelf

Guacamole is misschien wel een van de meest eenvoudige recepten om zelf te maken. Met slechts een paar ingrediënten zet je in een handomdraai verse homemade guacamole op tafel. En dan is het eigenlijk alleen nog maar een kwestie van een zak tortillachips opentrekken en dippen maar! 

Avocado bevat in tegenstelling tot andere groenten veel vet. Het vet in de avocado is voornamelijk oliezuur. Oliezuur is een onverzadigd vet. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten. Met een avocado krijg je dus goede vetten binnen, net zoals met olie, zachte en vloeibare margarine, vette vis en noten. (Bron: Voedingscentrum)

Wat heb je nodig voor homemade guacamole:

2 rijpe avocado’s
1 tomaat
sap van een halve citroen
1 teentje knoflook
peper en zout

Zo maak je guacamole:

1. Snijd de avocado’s over de lengte in tot de pit en haal de helften met een draaiende beweging van elkaar.

2. Haal de pit eruit, lepel het vruchtvlees uit de schil en doe dit in een kom.

3. Prak de avocado met een vork fijn.

4. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes.

5. Voeg de tomaat en het citroensap toe aan de avocado en pers het teentje knoflook fijn boven de kom.

6. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

That’s it. Simpeler wordt het niet. Kortom, als je zorgt dat je de ingrediënten altijd in huis hebt, kun je op ieder gewenst moment toegeven aan je guacamole-trek. Combineer het ook zeker eens met het recept voor nacho’s met gehakt. Enjoy!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie