Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

food questions aan Sabine

Tijd voor 15 ‘food questions’ aan Sabine

Laatst kwam ik een soortgelijk lijstje met food questions tegen in het boek van I love health en besloot ik er zelf ook een te maken. Dus als je meer wilt weten over mijn eetvoorkeuren, lees dan vooral even verder. Nog leuker natuurlijk als je daarna in een reactie zelf antwoord geeft op de vragen 😉

Die foto hierboven maakte vriendin Laura (behalve fotografe ook gek op red velvet brownies en cheesecake). Check www.perfectportret.nl voor nog veel meer moois en ik kan je een fotoshoot door Laura van harte aanbevelen!

15 Food questions:

1. Koffie of thee?
Thee! De hele dag door. En dan liefst groene thee. Ik breng regelmatig een bezoek aan de theewinkel hier in de stad en sla dan de lekkerste smaken losse groene thee in. Enne, koffie lust ik niet.

2. Soep of salade?
Salade toch wel hoor. Ik zou in principe rustig iedere dag salade kunnen eten. Lekker! Maar een kop verse soep gaat er ook altijd wel in.

3. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer hartig dan maar. Hoewel ik het zal missen kan ik me niet voorstellen dat ik zonder zoetigheid moet.

4. Wat is je lievelingsbroodje?
Vers wit brood met een dikke laag pindakaas. Helaas is het inmiddels zo’n 11 jaar geleden dat ik dat voor het laatst at, aangezien onze oudste zoon een ernstige pinda-allergie heeft en pinda’s hier niet in huis komen. Dus kies ik daarvoor in plaats voor vers, nog een beetje warm, speltbrood met chocolade hagelslag.

5. Wat is je favoriete ontbijt?
Yoghurt met appel, rozijnen, walnoten en lekker veel kaneel. Dit verveelt me dus echt nooit. Soms vervang ik de rozijnen door dadel of gedroogde abrikoos. En soms de walnoten door stukjes extra pure chocolade.

6. Wat is je ultieme guilty pleasure?
Oei… dat zijn dan toch echt de rum-kokos kügeln die we op vakantie in Oostenrijk altijd verslinden. Verslavend spul echt.

8. Wat is je favoriete tussendoortje?
Zelfgebakken bananencake, een bakje yoghurt, extra pure chocolade, fruit… daar ben ik heel ‘flexibel’ in.

9. Wat is je favoriete fruitsoort?
Aardbeien, ananas en watermeloen in de zomer en appel eigenlijk het hele jaar door.

10. Wat is je favoriete groente?
Komkommer omdat het een echte allemansvriend is en je er alle kanten mee op kunt.

11. Thuis koken of liever uit eten?
Thuis koken omdat ik graag kook en gezien de allergie van de oudste kunnen we niet zomaar spontaan ergens uit eten. Neemt niet weg dat we dat zeker wel doen; met z’n tweeën of het gezin.

12. Waar doe je je boodschappen?
Sinds een paar maanden heb ik Picnic ontdekt en wat een verademing is dat zeg! Het scheelt echt zoveel tijd en sjouwen, ideaal.

13. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Standaard heb ik altijd bakproducten in huis, een la vol kruiden en de standaardproducten zoals olie, azijn, pasta, rijst, tomatenblokjes- en puree, groenten en fruit in de diepvries zoals doperwten en blauwe bessen. Ook heb ik altijd extra pure chocolade in huis.

14. Wat lust je echt niet?
Mosselen! Ik heb het echt meerdere keren een kans gegeven maar nee, brrrr….

15. Wat is je favorieten keukenapparaat?
By far mijn mintgroene KitchenAid mixer! Het kost wat maar dan heb je ook wat. Jarenlang stond hij op mijn wishlist maar vond ik de prijs een drempel. Nu staat hij er al een tijd en ik vind het een super fijn ding. En hij staat ook nog eens mooi in de keuken.

Tot zover dus iets meer inzicht in wat ik lekker vind en wat niet dankzij deze 15 food questions. Nu jij! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord