Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Appeltaart

Appeltaart: hét boek voor appeltaart-liefhebbers

Een heel boek vol met appeltaart recepten, 70 om precies te zijn. Janneke Philippi verzamelde ze voor je in haar boek Appeltaart. Want heus, er is veel meer mogelijk dan je denkt op het gebied van appeltaart. Lees je mee?

Ik kreeg afgelopen november van vriendinnetje Laura een adventskalender. En niet zo maar één, een grote krat vol met de leukste cadeautjes. De pret begon zoals het hoort op 1 december. Op dag 15 kwam het boek Appeltaart tevoorschijn en toverde een grote glimlach op mijn gezicht. Hoe kan het ook anders als je én graag bakt én gek bent op appeltaart…

Over Appeltaart

Janneke Philipi is een naam die je wellicht al wel kent. Ze schrijft onder andere maandelijks recepten voor food magazine delicious en maakt kookboeken zoals dit boek Appeltaart. Het boek begint met praktische tips zoals voor welke appels je het beste kunt kiezen, wat voor boter je moet gebruiken en welke bakvormen je gebruikt. Achterin het boek vind je een handige index zodat je eenvoudig je favoriete recept vindt. De recepten zijn onderverdeeld in zes categorieën: appeltaarten, appelcakes, appeldesserts, appelbrood, klein appelgebak & koekjes en appeldieettaarten. Die laatste categorie bevat onder andere recepten die glutenvrij en koemelkvrij zijn.

Deze recepten uit Appeltaart gaan op mijn te-bakken-lijstje

Nee ik ga waarschijnlijk niet alle 70 recepten uit Appeltaart maken. In ieder geval niet op korte termijn. Maar tijdens het bladeren heb ik wel mijn gebruikelijke te-bakken-lijstje gemaakt. Dit zijn mijn favorieten:

1. Appelnotentaart – omdat appels en noten nu eenmaal een prima match zijn

2. Franse appeltaart – met een zachte roomvulling

3. Frangipanetaart – op basis van amandelspijs

4. NY-cheesecake met appel – omdat cheesecake een favoriet is

5. Appelkruimeltaart met bosbessen – behalve van appeltaart ben ik ook fan van bosbessen

6. Apfelstrudel – hallo instant wintersportgevoel

7. Boerenappelcake – leuk om samen met de broers te maken

8. Appelclafoutis – eindelijk eens een clafoutis maken

9. Appelbeignets – volgend jaar zelf maken met oud&nieuw?

10. Gevulde speculaas met appel – nog zo’n baksel dat ik altijd nog eens wil maken

Ik heb het netjes bij tien recepten gehouden om binnenkort mee aan de slag te gaan. Voorlopig dan. Kan heel goed dat er nog meer volgen want er is keuze genoeg. 

Wil je ook dit boek toevoegen aan je collectie? Bestel dan nu Appeltaart bij Bol.com >>

Titel: Appeltaart
Auteur: Janneke Phillipi
Prijs: € 17,95
Koop bij bol.com

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie