Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Pompoensoep uit de slowcooker foto

Pompoensoep uit de slowcooker

Soep is niet alleen lekker, maar ook superhandig op drukke dagen. Zeker als je ook nog eens de slowcooker inzet. Terwijl je je ding doet gedurende de dag, fixt de Crock-Pot je avondmaaltijd. In dit geval pompoensoep uit de slowcooker, mét een vleugje kokos. Heerlijk op gure herfst- en winterdagen toch?!

Weet je wat ook fantastisch is om te maken met de slowcooker? Erwtensoep! Je vindt vanaf de herfst en gedurende de winter hier dan ook regelmatig een tot de nok toe gevulde Crock-Pot om weer een flinke voorraad snert te fixen. Maar goed, terug naar de pompoensoep. Hieronder vertel ik welke ingrediënten ik gebruikte voor een lekker kommetje comfort food.

Dit heb je nodig:

800 gram pompoen, zonder schil, in stukjes
600 ml kippenbouillon
2 teentjes knoflook, fijngehakt
kokosmelk
1 theelepel sesamolie
0,5 theelepel komijnpoeder
0,5 theelepel nootmuskaat
peper en zout
tabasco

Zo maak je deze pompoensoep uit de slowcooker:

1. Doe de pompoenstukjes in de slowcooker en voeg de kippenbouillon, knoflook, komijn, nootmuskaat toe en stel de timer in op zes uur op de lage stand.
2. Pureer de soep daarna met een staafmixer glad.
3. Voeg de kokosmelk en sesamolie toe en breng op smaak met een paar druppel tabasco, peper en zout.

Je kunt tot slot, als de soep eenmaal in een kom zit, nog wat knapperige spekreepjes toevoegen als topping. Of wat geroosterde pompoenpitten, een extra scheutje kokosmelk… Geniet lekker van je kommetje homemade pompoensoep uit de slowcooker!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie