Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #47 foto

All you can read: deze vijf boeken las ik #47

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #47?

All you can read #47

Liever verliefd | Sophie Kinsella (biebboek)

Over kleurrijke, flodderige Ava die tijdens een schrijversretraite in Italië Matt ontmoet. Ze worden op slag verliefd en besluiten terug in Londen er samen voor te gaan. Maar hoe doe je dat, als je eigenlijk niets van elkaar weet en volledig anders in het leven staat. Na een hobbelige periode kunnen ze niet anders dan besluiten dat ze geen match zijn. Of toch wel? Fijn leesvoer met de nodige humor!

Na een datingappfiasco onderbreekt Ava haar zoektocht naar de ware en reist ze vastberaden om haar boek af te maken naar een Italiaans toevluchtsoord voor schrijvers. De schrijversretraite is de ideale plek om te ontsnappen, ze mag niet eens haar echte naam gebruiken. Als ‘Aria’ ontmoet ze ‘Dutch’, een man die te mooi lijkt om waar te zijn. Ze duiken halsoverkop in een relatie, omringd door het azuurblauwe water van de Mediterrane kust. Maar dan moeten hun echte identiteiten, Ava en Matt, terugkeren naar Londen. Terwijl de fantasie uit elkaar spat, ontdekken ze hoe verschillend hun leven is… (Bron: omslag)

Je moest eens weten | Gillian King (gekregen)

Over Billy die zich niet wil binden. Haar Directeur Matthew is nogal een botterik dus hoe kan het dan dat ze zich tot hem voelt aangetrokken? Als blijkt dat dit wederzijds is, kan ze uiteindelijk niet langer ontkennen dat ze verliefd is. Maar het leven van Matt is gecompliceerd en hij laat er maar weinig over los. Een pageturner feelgood die zowel grappig als aangrijpend is. Aanrader!

Billy heeft het flierfluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt, is haar een raadsel. Maar toch hééft hij iets. Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten… (Bron: omslag)

Onder water | Marja West (gekregen)

Over Sam en Sofia die er op het sterfbed van hun moeder achterkomen dat ze een halfbroer hebben op Sicilië. Ze besluiten hem, Vico, een rouwkaart te sturen. Vico wordt in Italië onder druk gezet door zijn neven en ziet de oplossing in de scheepswerf waar hij een deel van erft. Van de een op de andere dag belanden de zusjes in een criminele setting die van kwaad tot erger gaat. Hoe loopt dit af…

Aan het sterfbed van hun moeder horen de zussen Sofia en Samantha dat ze een oudere halfbroer, Vittorio, hebben. Toen hun moeder Sicilië ontvluchtte bleef hij achter bij zijn vader. Hoe geschokt de zussen ook zijn, ‘Vico’ is familie, en dus sturen ze hem een rouwkaart. Vico heeft een probleem; hij heeft schulden te voldoen aan de Siciliaanse Cosa nostra en hij heeft geen idee hoe hij dat moet aanpakken. Totdat hij het bericht over zijn moeders dood ontvangt. Wellicht wacht er een leuke erfenis waar hij zijn problemen mee kan oplossen. Al snel blijkt inderdaad dat alle kinderen aanspraak kunnen maken op de familiewerf. Maar de werf verkopen is voor Samantha, die er haar hele jeugd doorbracht, onbespreekbaar. Vico is echter de beroerdste niet; als Samantha akkoord gaat met de bouw van een luxe jacht om zo tientallen miljoenen wit te wassen, gaat hij niet zeuren over zijn kindsdeel. Samantha stemt uiteindelijk in, mits zij er ook financieel beter van wordt. Alles loopt op rolletjes, tot de eerste de dode valt… (Bron: omslag)

De eerste zin | Astrid Harrewijn (gekregen)

Over Elkie, het ‘zwarte schaap’ van de familie die haar leven maar niet op de rit krijgt. De familie organiseert zelfs een interventie, waarna ze een tijdje naar oom Tom in Florida gaat om uit te zoeken wat ze wil met haar leven. Eenmaal daar valt ze ongewild in een leugen die haar $40.000,- kan opleveren. Gaandeweg blijkt ze haar roeping te vinden en misschien zelfs liefde… Wat een heerlijk boek! Jammer dat het uit is.

Elkie, nog net geen dertig, heeft maar één droom. Ze wil bibliothecaris worden en de mooiste bibliotheken van de wereld bezoeken. Als die droom in duigen valt, gaat ze op dwingend advies van haar familie naar een vriend van haar vader die in Florida een sportschool heeft. Het wordt namelijk tijd dat Elkie gaat nadenken over haar leven; hoe nu verder? Maar Elkie zou Elkie niet zijn als in Florida alles compleet anders loopt. Een serie misverstanden maakt haar verblijf tot een rollercoaster aan toestanden. Gelukkig weet ze zich gesteund door de voornamelijk bejaarde clientèle van de sportschool en haar vriendinnen Soda en Milou met wie ze een bijzonder verbond heeft gesloten om elkaar nooit meer uit het oog te verliezen.

Hoog water | Marja West (gekregen)

Deel 2 van de ’Veilige haven’ serie. Waar de zusjes in deel 1 al van de ene ellende in de andere vielen, zorgt broer Vico er in dit deel voor dat het nog gekker wordt. De ene misdaad is nog niet ‘weggepoetst’ of de andere moet alweer worden weggemoffeld. Kunnen de relaties van de zussen dit aan? Kunnen ze het zelf eigenlijk wel aan? Maar hoe stop je zoiets als je er eenmaal in verzeild bent geraakt…

Als Sofia onder druk wordt gezet door haar echtgenoot Peter die wil dat ze een succes van haar koffiebar maakt, knapt ze. Hij wil dat ze geld gaat verdienen? Nou, dan zál ze geld gaan verdienen! Ondertussen kan Samantha de werf niet verkopen omdat er een Italiaans maffialid in beton gegoten op de bodem van haar haven staat en is Vico naarstig op zoek naar vijftig kilo cocaïne die is verdwenen terwijl zijn neven in Sicilië dreigen Marco the Butcher naar Nederland te sturen. En dan besluit Bas een proefduik te maken in Samantha´s water. 

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate  links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie