Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #54 foto

All you can read #54: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #54?

All you can read #54

Hoofd, hart, Haggis | Vanessa Gerrits

In het laatste deel uit deze serie geeft Esme haar vriendin Shaena op voor een bakwedstrijd en brengen Rory en Esme hun (langeafstand)relatie weer een stukje verder. Als Shaena voor de bakwedstrijd naar Amerika reist, zet ze daar een stap die ze nooit van tevoren had kunnen bedenken. Als Esme voor de zomer in Schotland komt, blijkt Rory al maanden te hebben gebouwd (letterlijk) aan hun toekomst…

Hoofd, hart, haggis is het vierde en laatste deel in de North Ness Inn-serie van Vanessa Gerrits. In Hoofd, hart, haggis van Vanessa Gerrits heeft Esme een volle agenda. Haar eerste vakantie samen met Rory is geboekt – ze gaan naar Walt Disney World in Florida – en in het voorjaar gaat haar stage in het zonnige Turkije van start. Nu haar studie vlot en haar relatie serieuzer wordt, begint het aan haar te knagen: hoe overbruggen zij en Rory de afstand in hun relatie? Zal ze uiteindelijk naar Drumnadrochit verhuizen? Gelukkig kan ze haar twijfels delen met Shaena, die zo haar eigen zorgen heeft over haar woonsituatie. De bakster gaat tot het uiterste om van haar donutwinkel een succes te maken, want een goedlopende zaak betekent ook dat ze weer een eigen appartementje kan huren. Wanneer ze de kans krijgt om haar donuts internationaal onder de aandacht te brengen bij een bakwedstrijd in Las Vegas, móét ze dus wel meedoen… (Bron: Bol.com)

De theewinkel vol geluk | Manuela Inusa

Over Laurie die een theewinkel runt in Valerie Lane. Al maanden smacht ze stiekem naar Barry, de theeleverancier die iedere dinsdag haar bestelling komt brengen. Met wat hulp van de andere winkeleigenaressen uit het winkelstraatje, komt het eindelijk tot een date. Maar dan komt ex Peter de boel in de war schoppen. Laurie moet dealen met hem, haar eigen onzekerheden en haar ouders.

Laurie is de trotse eigenaar van een gezellige theewinkel waar -smaken van over de hele wereld worden verkocht; van Chinese ginseng tot Indiase darjeeling. Van heinde en verre komen -mensen naar haar winkel om zich te laten verrassen door de heerlijke theesoorten. Maar zo succesvol als Lauries zaak is, zo onsuccesvol is ze in de liefde. Gelukkig laten haar vier beste vriendinnen dat niet zomaar op zich zitten! (Bron: omslag)

Uit onverwachte hoek | Tamara Haagmans

Over sterrenfotograaf Holly die leeft voor haar werk: heel bekend Nederland vastleggen. Als ze een opdracht van een collega overneemt, ontmoet ze Milan. Zijn bekende vader, met een alcoholprobleem, heeft een connectie naar een tijd die Holly graag wil vergeten. Naarmate de gevoelens tussen Holly en Milan sterker worden, lijkt het onmogelijk dat het verhaal niet aan het licht komt…

In Uit onverwachte hoek van Tamara Haagmans is Holly een succesvolle fotograaf met een missie: ze wil alleen eerlijke en mooie foto’s maken als tegenhanger van de paparazzifoto’s die levens kapotmaken. Holly kan het weten, twaalf jaar geleden heeft ze zelf een levensverwoestende foto verkocht en hoewel haar geld en roem werden beloofd, hield ze er alleen een bittere nasmaak en een verpeste reputatie aan over… Wanneer ze door een invalklus in contact komt met Milan, klikt het meteen. Algauw komen er gevoelens in het spel, maar als Milan vertelt dat zijn jeugd is verpest door zijn beroemde vader en hij een hekel heeft aan de showbizzwereld, zwijgt Holly over haar carrière. Maar waarom, ze is toch trots op wat ze doet? Net als Holly besluit eerlijk te zijn, komt ze erachter dat haar carrière niet het enige is wat tussen hen in staat…Weet Holly haar verleden achter zich te laten? (Bron: Bol.com)

De chocolaterie van je dromen | Manuela Inusa

Deel 2 uit de Valerie Lane-serie gaat over Keira, die de chocolaterie runt. Chocolade maken(en eten) is haar lust en haar leven. Dat ze daardoor wat steviger is geworden in de loop der tijd, vindt haar vriend Jordan maar niets en dat laat hij duidelijk weten ook. Keira wil haar relatie niet zomaar opgeven maar gelukkig is ze ook niet. Die ene vast klant, dat is pas een man naar haar hart…

Keira houdt meer van haar werk dan van wat dan ook: in haar kleine chocolaterie in Valerie Lane verkoopt ze handgemaakte lekkernijen. Haar versgebakken koekjes, zelfgemaakte bonbons en met chocolade omhuld fruit zijn populair bij jong en oud. Maar dan wordt haar geluk verstoord: ze krijgt steeds vaker ruzie met haar vriend, en die ene charmante klant die de winkel regelmatig bezoekt zorgt voor de nodige verwarring. Gelukkig zijn haar vriendinnen er altijd wanneer ze het even niet meer weet. Kan Keira haar privéleven net zo goed op orde krijgen als haar winkel? (Bron: omslag)

Het mooiste verhaal | Susan Wiggs

Over Natalie die haar baan haar maar houdt van de zekerheid die deze brengt. Als blijkt dat haar moeder en vriend niet bij haar promotie-feestje waren omdat ze samen zijn verongelukt, staat haar hele wereld op zijn kop. Ze gooit haar leven om en doet er alles aan om de boekwinkel van haar moeder te redden en haar dementerende opa te helpen. Godzijdank is klusjesman Peter een grote steun in de bouwval die het gebouw is. Vindt ze uiteindelijk geluk en liefde…?

Ondanks het feit dat Natalie Harper alles heeft – een baan, een huis, vastigheid – is ze niet echt gelukkig. Maar voor ze tijd heeft om uit te zoeken waarom dat zo is, slaat het noodlot toe. Niet alleen krijgt ze een groot verdriet te verwerken, ze erft ook het bijzonder wanordelijke leven van haar moeder. Die erfenis bestaat uit torenhoge schulden, een noodlijdende boekwinkel en de zorg voor Andrew, haar opa. Net wanneer het Natalie allemaal te veel wordt, dient de knappe aannemer Peter Gallagher zich aan – ooit ingehuurd door haar moeder om een lekkage te verhelpen. Met de komst van Peter lijkt er nieuwe energie in de winkel te stromen, wat Natalie de moed geeft zich op haar kersverse bestaan als boekhandelaar en mantelzorger te storten. Kan ze de winkel en haar opa redden? En krijgt ze zelf misschien ook een happy end? (Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie