Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Shakshuka met gehaktballetjes en puntpaprika
Shakshuka met gehaktballetjes en puntpaprika foto

Shakshuka met gehaktballetjes en puntpaprika

Of je shakshuka lust! De watte? Voor de één een favoriet gerecht, de ander heeft er nog nooit van gehoord. Hoe dan ook: dit wil je echt proberen. Deze shakshuka met gehaktballetjes en puntpaprika is perfect voor het weekend om lekker met elkaar van te smullen. Kijk je mee naar het recept?

Shakshuka kun je op allerlei manieren maken dus varieer zeker. Ideaal ook om restjes groenten en vlees mee op te maken. Hier op Pukster.nl vind je ook nog een ander chorizo-recept.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

1 grote ui, in halve ringen
3 puntpaprika’s, in halve ringen
250 gram gehaktballetjes (voor de soep)
2 blikken tomatenblokjes (2x 400 gram)
50 gram chorizo, in blokjes
4 eieren
tabasco
olijfolie

Zo maak je deze shakshuka met gehaktballetjes en puntpaprika:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet vier schaaltjes of één grote schaal in met wat olijfolie.

Doe de chorizoblokjes in een hapjespan en verhit deze zodat de chorizo begint te bakken.

2. Zodra er vet uit de chorizo vrijkomt in de pan, kun je de ui en paprika toevoegen en deze samen een minuut of vijf bakken.

3. Voeg dan de gehaktballetjes toe en bak deze mee tot ze gaar zijn.

4. Voeg nu de tomatenblokjes toe, laat het geheel een minuut of 5 zachtjes pruttelen en breng op smaak met tabasco.

5. Verdeel het geheel over de vier schaaltjes of doe in de grote schaal.

6. Maak vier kuiltjes, breek de eieren één voor één in een glaasje of kommetje en vul hiermee steeds een kuiltje.

7. Ze de shakshuka nu voorzichtig in de oven en laat de eieren stollen. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

Terwijl de shakshuka met gehaktballetjes en puntpaprika in de oven staat, kun je wat pita’s grillen waarmee je heerlijk kunt dippen als de shakshuka eenmaal op tafel staat. Enjoy! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie