Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Pinspiratie: creatief met croissantdeeg
croissantdeeg recepten

Pinspiratie: creatief met croissantdeeg

Vandaag is het croissant day! Een beter excuus om juist vandaag croissants te eten krijg je niet. Je kunt nu natuurlijk gelijk naar de bakker rennen of de keuken induiken om een blik croissantdeeg open te trekken. Maar voordat je gaat voor een klassieke, en overheerlijke, ‘gewone’ croissant: kijk eens wat je nog meer kunt met croissantdeeg.

Heel eerlijk? Ik eet slechts een paar keer per jaar een croissant. Begrijp me niet verkeerd, ik vind ze lekker hoor maar ook behoorlijk vet. Als we in Frankrijk zijn zwicht ik meestal wel, maar ik kies dan toch ook graag voor een pain au chocolat. Goddelijk! Maar er kan nog veel meer met croissantdeeg. Ik maak er zelf wel eens een hartige strudel mee, lekker veel groenten en stukjes kip erin bijvoorbeeld. Ik zocht op Pinterest naar zes recepten die ook zeker de moeite waard zijn. Kijk je mee?

Dit kun je ook maken met croissantdeeg

1. Voor alle Nutella-fans moet dit een goddelijke combinatie zijn: Nutella and banana stuffed crescent rolls. Dat laagje kaneelsuiker aan de buitenkant maakt het helemaal af.

2. Voor de hartige trek is dit recept voor een Philly cheesesteak crescent braid een prima oplossing. Croissantdeeg volgeladen met rosbief, paprika ui en kaas. Lekker!

3. Ik maak regelmatig kaneelsticks van bladerdeeg maar deze cinnamon crescent twists gemaakt van croissantdeeg zien er ook goddelijk uit. Binnenkort maar eens proberen…

4. Appelflappen van bladerdeeg hebben we allemaal wel eens gemaakt denk ik. Maar je kunt dus ook deze apple pie bites maken met croissantdeeg. Benieuwd welke variant lekkerder is.

5. Krijg je visite en heb je trek in een warme snack bij de borrel? Met deze hot ham and cheese crescents zit je volgens mij goed hoor. Ik zou zorgen voor voldoende voorraad in ieder geval.

6. Als je op zondagochtend een keer flink wilt uitpakken dan is deze crescent bacon breakfast ring wellicht iets voor jou. Een compleet ontbijt samengevat in deze croissantring. Gegarandeerd blije gezichten aan je ontbijttafel!

Nummer 2 en 3 zijn mijn favorieten uit dit lijstje recepten met croissantdeeg. Heb jij je keuze ook gemaakt? Happy croissant day! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord