Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Orzoschotel met courgette, chorizo en tomaatjes
Orzoschotel met courgette, chorizo en tomaatjes foto

Orzoschotel met courgette, chorizo en tomaatjes

Soms probeer ik uit de losse pols iets lekkers op tafel te zetten. Dit recept voor een orzoschotel met courgette, chorizo en tomaatjes is daar een voorbeeld van. Een recept waar je heel eenvoudig restjes groenten in verwerkt want in je kunt de courgette ook vervangen door paprika, doperwten of aubergine. Of een mix hiervan. Net wat je lekker vindt. Kijk je mee naar het (eenvoudige) recept? 

Liefhebber van orzo? Check dan ook dit recept voor een maaltijdsalade van orzo, watermeloen en feta eens!

Dit heb je nodig:

400 gram orzo
1 ui, gesnipperd
1 grote courgette, in kleine blokjes
175 gram chorizo, in  kleine blokjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
peper en zout
Extra: 1 bol mozzarella of 10o gram geraspte kaas

Zo maak je deze orzoschotel:

1. Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Verwarm ondertussen een hapjespan en bak hierin de blokjes chorizo samen met de ui.

3. Als dit mengsel begint te kleuren, voeg je de courgette en de knoflook toe en bak je het geheel gaar in zo’n 5 minuten.

4. Giet de orzo goed af en doe bij het mengsel in de hapjespan.

5. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout voor je het in een ovenschaal schept.

6. Verdeel nu de gehalveerde tomaatjes over de orzoschotel.

Extra: als je het lekker vindt (en dat is het) kun je nu nog een bol mozzarella in stukjes plukken en verdelen over de ovenschotel óf bestrooi de bovenkant met geraspte kaas.

7. Schuif de orzoschotel nu in de oven gedurende zo’n 15-20 minuten.

En, ga jij deze orzoschotel maken binnenkort? Tip: zet er watermeloen uit de koelkast bij op tafel of een frisse komkommersalade!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord