Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Brownies met bitterkoekjes foto

Brownies met bitterkoekjes

Houd je van brownies en van bitterkoekjes? Dan is dit echt een bakseltje voor jou. En het is een feit dat je af en toe gewoon een goede dosis chocolade nodig hebt. Kortom, deze brownies met bitterkoekjes zijn hoe dan ook een goed idee. 

Weet je welke brownies je ook zeker een keer moet maken? Double chocolate brownies! Super lekker door de stukjes witte chocolade die erin verwerkt zijn. O en met Oreo’s vind ik ze ook onwijs lekker trouwens. En mocht je lekker op dreef zijn, check dan ook zeker het recept voor bounty brownies. Heerlijk!

Dit heb je nodig:

100 g roomboter
200 g extra pure chocolade (min. 70%)
175 g (basterd)suiker
75 g bloem
3 eieren
10 bitterkoekjes, in stukjes gebroken
1 zakje vanillesuiker
snufje zout

Zo maak je deze brownies met bitterkoekjes:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een brownievorm met bakpapier.

2. Breek de extra pure chocolade in stukken en smelt deze au bain marie.

3. Roer de boter, die op kamertemperatuur dient te zijn met de suiker, vanillesuiker en het zout tot een luchtig mengsel.

4. Roer er met de garde of mixer 1 voor 1 de eieren door.

5. Voeg de (gezeefde) bloem en beetje bij beetje de gesmolten chocolade toe.

6. Meng er tot slot de stukjes bitterkoek doorheen.

7. Giet deze massa in de vorm en bak de brownie in circa 30 minuten gaar.

8. Laat de brownie even rusten voordat je hem uit de vorm tilt.

9. Verder laten afkoelen op het bakpapier op een rooster.

10. Snij vervolgens in blokken. De maat bepaal je natuurlijk helemaal zelf.

Bereid je voor op een goddelijk bakseltje dat in no time verdwenen is. Mocht dit niet zo zijn, de brownies met bitterkoekjes blijven nog een paar dagen lekker als je ze in een afgesloten trommel bewaart. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie